Activitats per a casals d’estiu – 2019

Com cada any, us donem a conèixer les activitats per a casals d’estiu que oferim des de l’Aula Ambiental Sagrada Família, el servei d’educació i informació ambiental de l’Eixample ubicat al Punt Verd de barri de Sagrada Família.

Amb aquestes activitats volem ajudar a promoure unes actituds i comportaments més respectuosos amb el medi ambient i fomentar l’interès dels nois i noies per l’entorn en el qual viuen, sempre de forma lúdica, pràctica i divertida.

Esperem que siguin del vostre interès!

CONDICIONS DE RESERVA

  • Les activitats s’ofereixen de dimarts a divendres des del dimarts 25 de juny fins al divendres 26 de juliol i des del dimarts 3 de setembre fins al divendres 6 de setembre, en la franja de 10h a 14h.
  • Les sol·licituds de prereserva s’atendran per rigorós ordre d’entrada; reserva oberta a partir del 25 d’abril pels casals de l’Eixample i a partir del 2 de maig per la resta. Les prereserves realitzades fora d’aquest període no seran vàlides.
  • Per tal de donar cabuda a la major quantitat de casals, cadascun podrà venir dos dies diferents, i màxim dues sessions del mateix taller per dia.
  • Les prereserves s’hauran de fer amb un mínim d’antelació de dues setmanes en el cas de les activitats dels mesos de juny i juliol, i abans dels 26 de juliol, en el cas de les activitats de setembre.
  • Totes les activitats són gratuïtes. No s’inclou el desplaçament.

CONDICIONS GENERALS

  • Per a que la reserva sigui efectiva cal respectar el nombre màxim d’infants i les edats recomanades, per a cada activitat.
  • Els infants gaudeixen més de les activitats si s’agrupen per edats similars.
  • Les persones responsables dels grups hauran d’estar presents en tot moment durant l’activitat i col·laborar en el seu desenvolupament.
  • Totes les activitats tenen lloc a l’Aula Ambiental Sagrada Família, si no s’especifica el contrari.

Per a realitzar la prereserva cal omplir el formulari del següent enllaç:

Prereserves online

Descarrega el catàleg complet amb tota la informació aquí:

Catàleg en pdf

ACTIVITATS

A continuació us presetem un resum de les diferents activitats que formen part de la proposta de lleure de l’Aula Ambiental (consulteu el catàleg complet per a més informació sobre edats recomanades, durada, observacions…):

ESPECTACLE: AMUNT I AVALL; PAGESES, CUCS I ALLS

Data única: 12 de juliol. 3 sessions diferents per rangs d’edat

La Jacinta és una pagesa que ha treballat per convertir el camp dels seus avis a l’agricultura ecològica, però uns senyors li volen comprar la seva finca. Els seus amics del subsòl emprendran un increïble viatge buscant la manera d’ajudar-la.

 

DORA, LA COMPOSTADORA

Per infants de 3 a 7 anys

La Dora, un cuc de terra molt especial, ens explicarà com es reciclen les restes de menjar que llencem al contenidor marró. Després del conte, observarem els cucs de terra del compostador i construirem un cuc amb material reutilitzat.

ARTISTES, NATURALMENT!

Per infants de 3 a 12 anys

En aquest taller experimentarem amb ingredients naturals com la farina, la sal, l’aigua i diverses verdures per crear les nostres pròpies aquarel·les i plastilina sostenibles. Després deixarem sortir el nostre artista interior!

 

RECICLEM PAPER ARTESANALMENT

Per infants de 3 a 12 anys

Repassarem d’on prové el paper que fem servir cada dia i  i on el llencem. Després fabricarem el nostre propi paper de forma totalment artesanal, a partir de paper vell, sense tallar ni un sol arbre, i descobrirem altres formes de reutilitzar-lo.

HOTEL D’INSECTES

Per infants de 4 a 12 anys

Veniu a descobrir quins són els insectes més presents a la nostra ciutat i com ens ajuden sense saber-ho. Cada cop tenen més dificultats per viure a les ciutats així que buscarem la manera com nosaltres els podem ajudar a ells.

 

INVESTIGADORS A L’HORT URBÀ

Per infants de 6 a 10 anys

A través d’un joc de pistes i l’observació explorarem l’hort urbà de la Sagrada Família. Què hi ha plantat? Quins trucs fan servir els pagesos i pageses urbans per fer créixer les hortalisses? Quins animals hi viuen?

 

FEM MENJADORES PELS OCELLS

Per infants de 6 a 10 anys

Construirem, amb materials reutilitzats, menjadores per a ocells que després podrem col·locar al pati del centre o al balcó de casa nostra per donar-los un cop de mà en les èpoques d’escassetat de menjar.

 

ECOGIMCANA DE JOCS GEGANTS

Per infants de 6 a 12 anys

Descobrirem la biodiversitat de la ciutat i les iniciatives impulsades per millorar-la i protegir-la, gestionarem l’aire d’una ciutat i haurem de transformar-nos en professionals del bàsquet dels residus!

 

CONSTRUEIX I FES VOLAR EL TEU ECOCOET

Per infants de 7 a 12 anys

En aquest taller dissenyarem i construirem coets amb materials reutilitzats. En acabar sortirem al parc per fer-los volar, ben amunt, mentre practiquem de forma activa la reutilització.