Activitats per a centres educatius

CONDICIONS DE RESERVA

  • Les activitats escolars s’ofereixen els dimarts i els dijous de 10 a 14h.
  • Les activitats s’ofereixen de setembre a juny, en període lectiu.
  • Donat l’espai limitat de que disposa la instal·lació, el nombre màxim de participants serà de 15 o 18 per grup, depenent de l’activitat.
  • Les sol·licituds s’han de fer, com a mínim, amb un mes d’antelació.
  • Totes les activitats són gratuïtes.
  • Les activitats tenen lloc al Punt Verd de barri de la Sagrada Família i la seva aula annexa, si no s’especifica el contrari.
  • El transport fins al Punt Verd és a càrrec del centre.

Per a més informació, contacteu-nos a:

info@aulambiental.org – Tel: 934 350 547

 

A continuació us presetem les diferents activitats que formen part de la proposta pedagògica de l’Aula Ambiental:

DORA, LA COMPOSTADORA

Educació infantil i cicle incial de PrimàriaIMG_2348

Dora, un cuc de terra molt especial, ens explicarà tots els secrets del reciclatge de la matèria orgànica i ens ensenyarà com ella i els seus companys treballen per convertir les restes de menjar en un adob excel·lent per a les plantes.

 

DESCOBRIM EL PUNT VERD DE BARRI

Cicles inicial i mitjà de Primària

La colla de les 3R, en Recicla, na Reutilitza i en Redueix, us conviden a conèixer aquesta instal·lació de recollida de residus. Per a què serveix? Com funciona? Què se’n fa dels materials que s’hi recullen? A més a més repassarem a quin contenidor hem de llençar cada tipus de residu.

 

DESCOBRIM EL PUNT VERD DE BARRI + ANEM A L’HORT!

Cicles inicial i mitjà de Primària

Un hort al mig de l’Eixample? Un lloc on portar els residus per tal que segueixin sent recursos? Per una banda, visitarem el Punt Verd, i per l’altra, reconeixerem les fruites i verdures de temporada tot descobrint les peculiaritats de l’hort urbà del Barri Sagrada Família, les persones que hi treballen i com ho fan.

 

RESIDU O RECURS? CONEIXEM EL PUNT VERD

Cicles superior de Primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius

A través d’una visita al Punt Verd de barri i dinàmiques participatives, descobrirem la importància i el funcionament d’aquestes instal·lacions. També reflexionarem sobre la quantitat i diversitat de residus que generem i com evitar-los.

 

JO NO LLENÇO… MENJO!

Cicles superior de Primària i 1r i 2n d’ESO

Llençar menjar? Ni parlar-ne! Aprendrem com podem donar un cop de mà a casa perquè cap aliment acabi a les escombraries: des de calcular correctament les racions fins a situar els productes al calaix adequat de la nevera. Farem un estudi de camp al mercat i fins i tot elaborarem una recepta d’aprofitament!

 

TALLER D’ECODISSENY: TANQUEM EL CICLE!

ESO, Batxillerat i cicles formatius

Després d’una visita al punt verd on els residus es presenten com a recursos, es treballen els aspectes a tenir en compte per a ecodissenyar un producte. Els alumnes per grups analitzen diferents objectes quotidians valorant-los amb aquests criteris, i després els proposem el repte de redissenyar i construir noves propostes.

 

RECICLEM IMITANT LA NATURA: EL COMPOSTATGE

ESO, Batxillerat i cicles formatius

Aprofitant la unitat de compostatge i el vermicompostador de l’Aula Ambiental, descobrirem en què consisteix i quins processos intervenen en la transformació del residus orgànics en adob. Observarem compost de diferents orígens (compostatge de jardí, planta de compostatge industrial i vermicompostatge) i els compararem a través d’algunes anàlisis.

 

I TAMBÉ…

Activitats per a Educació Especial, Centres de Lleure i visites al Punt Verd de Barri per a grups d’adults.