Programa d’activitats Hivern 2016

capcalera

Aquest hivern dediquem les nostres activitats a mostrar propostes senzilles i a l’abast de la ciutadania per posar en pràctica la sostenibilitat des de les nostres llars. També us proposem el cicle de sortides Camins de Natura, sobre la història i el paper dels itineraris de natura en la conservació de la biodiversitat.

Totes les activitats són gratuïtes
Cal inscripció prèvia
Inici d’inscripcions: 13 de gener

info@aulambiental.org – Tel. 934 350 547

Descarrega el programa en pdf.

  gener

Festa Major de Sant Antoni

TALLER: LLARS SENSE TÒXICS

Dissabte 23 de gener a les 11h.

Quins productes químics s’amaguen a casa? Com afecten el medi ambient i la nostra salut? Us donarem algunes claus per conèixer millor els productes de neteja i cosmètica i els estris de cuina per tal de poder-ne fer un consum més conscient.

A càrrec d’Espai Ambiental. Lloc: Espai Calàbria 66 (C/ Calàbria 66).

alquilfenoles2

 

Cicle Camins de Natura a Barcelona

VISITA GUIADA: EXPOSICIÓ CAMINS DE NATURA

Dimarts 26 de gener a les 11h.

Exposició en motiu del 40è aniversari del primer itinerari de natura a Catalunya. Un recorregut visual pels diferents ecosistemes de Catalunya per conèixer com els itineraris i la interpretació del paisatge ajuden a fer créixer el compromís ciutadà per la salvaguarda del territori.

A Càrrec d’SCEA. Lloc: Palau Robert. Inscripcions a l’Aula Ambiental de la Sagrada Família (info@aulambiental.org o 934 350 547), a partir del 13 de gener.

 

Cicle Camins de Natura a Barcelona

ITINERARI: LES DEUS DEL PANTÀ

Dissabte 30 de gener a les 10h.

A través de la descoberta de les tres fonts que alimenten el pantà de Vallvidrera coneixerem la biodiversitat de Collserola i descobrirem els petits tresors patrimonials que amaga aquest indret.

Inscripcions: Centre d’Informació del Parc de Collserola, a partir del 25 de gener (932 803 552).

camins3

Imatge: Pol Viladoms. SCEA-Camins de Natura

 

febrer

TALLER:

RENOVACIÓ ENERGÈTICA A BAIX COST

Dijous 4 de febrer a les 18.30h.

Avaluant on es concentra la despesa energètica i els elements a tenir en compte per determinar l’eficiència del nostre habitatge podrem aplicar millores amb intervencions low-cost. Els assistents tindran l’opció d’accedir a un assessor energètic personalitzat i a un equip de mesura domèstic.

A càrrec d’Ecoserveis. Campanya “Carrega’t d’Energia”. Ajuntament de Barcelona.

assessor-energetic-570x321

Cicle Camins de Natura a Barcelona

ITINERARI: GEORECERCA DELS CAMINS DE L’AIGUA AL GÒTIC

Dissabte 6 de febrer a les 11h.

Gimcana amb smartphones per a amants de les apps i les xarxes socials per conèixer el cicle urbà de l’aigua a través de pistes sobre les fonts de beure més emblemàtiques de Barcelona.

Inscripcions: La Fàbrica del Sol, a partir del 23 de gener (bcn.cat/lafabricadelsol).

 

TERTÚLIA:

FES DEL TEU BALCÓ UN REFUGI PER FAUNA I FLORA

Dijous 18 de febrer a les 18.30h.

Si tens balcó o terrassa, ja pots ajudar la natura des de casa teva! Coneixerem la Xarxa de balcons-refugi WN i sortejarem kits per a que comenceu ja a fer del vostre balcó un racó per a la biodiversitat.

A càrrec de la Fundació World Nature.

balco

Cicle Camins de Natura a Barcelona

ITINERARI: DESCOBRIM VALLCARCA DES DEL BOSC TURULL

Dissabte 20 de febrer a les 10h.

Coneixerem aspectes històrics, ambientals i de paisatge d’aquest espai passejant fins arribar al mirador del Park Güell. Acabarem fent un tast de les activitats autoguiades que ens ofereix el Bosc Turull.

Inscripcions: Aula Ambiental Bosc Turull (aula@boscturull.cat o 932 133 945).

camins

TALLER:

I TU COM PINTES? PINTURA DOMÈSTICA I ECOLÒGICA

Dimarts 23 de febrer a les 18.30h.

Quins tipus de pintures hi ha? Quina és la més adequada per cada material?  Ensenyarem com preparar i pintar en diverses superfícies (paret, fusta, metall…) i quines pintures i materials utilitzar per reduir l’impacte ambiental.

A càrrec del programa Reparat Millor que Nou!

paint

 

març

TALLER:

CUCS FENT FEINA! EL VERMICOMPOSTATGE

Dijous 3 de març a les 18.30h.

El vermicompostatge o compostatge amb cucs és una tècnica senzilla, apte per a qualsevol tipus de llar, que permet convertir les restes orgàniques en un adob de gran qualitat. El taller inclou la formació i la cessió d’un vermicompostador.

A càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

compost

TERTÚLIA:

QUALITAT AMBIENTAL A L’INTERIOR DE CASA

Dijous 10 de març a les 18.30h.

La qualitat ambiental interior té a veure amb l’aire, la llum, el soroll, el confort, etc. Coneixerem com ens influeixen aquests aspectes i què podem fer a casa nostra per tenir un entorn més saludable i confortable.

A càrrec de ZeroHub.

 

VISITA:

COBERTES VERDES, TERRATS VIUS

Dimarts 15 de març a les 18h.

Quins avantatges té una coberta verda? El meu edifici en pot tenir una? Hi ha ajuts econòmics per instal·lar-ne? Trobarem resposta a aquestes qüestions mentre visitem una coberta verda experimental.

A càrrec d’Eix Verd. Lloc: Edifici Mercè Rodoreda del Campus Ciutadella.

cobertes

altres

Preparem el Cicle RIZOMA [Tejedores URBANOS] a Can Roger

De febrer a març organitzarem una recollida de samarretes i altres elements tèxtils a escoles i entitats. A la primavera ens reunirem en vàries sessions per impulsar un procés de [COcreació] obert a entitats, escoles i veïns i veïnes, amb la finalitat de transformar els materials en objectes útils pel menjador social i l’hort de Can Roger. Si voleu col·laborar en la recollida, poseu-vos en contacte amb nosaltres (info@aulambiental.org).

Una iniciativa alehop! [COdisseny] de la mà de l’Aula Ambiental i Can Roger.

 

El cicle Camins de Natura està co-organitzat per l’Aula Ambiental de la Sagrada Família, amb l’Aula Ambiental Bosc Turull, l’Aula Ambiental de Les Corts, l’SCEA, la Fàbrica del Sol i el Consorci del Parc de Collserola.

 

collaboradors