Programa d’activitats hivern 2017

sin-titulo

Aquest hivern dediquem les nostres activitats al coneixement de la fauna urbana i als diferents reptes de la seva gestió i protecció. També fem una aproximació al coneixement de les noves economies que amb diverses formes ens proposen un model de consum crític, transformador, de proximitat i amb responsabilitat social i ambiental.

TOTES LES ACTIVITATS SÓN GRATUÏTES
Cal inscripció prèvia
Inici d’inscripcions:
11 de gener
info@aulambiental.org – Tel: 934 350 547

Descarrega el programa en pdf

 

gener

Festa Major de Sant Antoni
TALLER:urban-gardening-810952_1920
AMANIDES AL BALCÓ
Dimecres 18 de gener a les 18.30h.

És possible preparar-se una amanida sense tenir res a la nevera? La resposta és sí, fins i tot vivint a la ciutat. En aquest taller pràctic descobrirem com muntar un hort urbà al nostre balcó utilitzant materials que podem tenir a casa, i quines tècniques hem d’aplicar per a mantenir-lo i treure’n el màxim profit.

Lloc: Calàbria 66 (c/ Calàbria, 66). Coorganitzat amb Horteres de Sant Antoni. A càrrec d’Ecohortus.


VISITA:
L’ATENEU DE FABRICACIÓ:
IMAGINA I HO TINDRÀS

Dimecres 25 de gener a les 18h.

L’Ateneu de Fabricació és un laboratori centrat en la
sostenibilitat on aprendre i treballar en un context 297a9428d’economia col·laborativa i amb modernes tecnologies de fabricació digital, impressores 3D i talladores làser, aprofitant materials de rebuig. Tens un projecte de creació? Qualsevol de nosaltres, tot sol o en col·lectiu, podem posar-lo en pràctica; el retorn social d’allò que creem serà l’única contraprestació.

Lloc: Ateneu de Fabricació La Fàbrica del Sol (pg. Salvat Papasseit, 1).

 

TERTÚLIA:
EXÒTICS A BARCELONA

Dijous 26 de gener a les 18.30h.img_0662

Avui en dia és habitual trobar als nostres carrers i places animals propis d’altres parts del món. Coneixerem quin és l’origen dels animals exòtics presents a Barcelona, curiositats sobre com hi van arribar, quins conflictes causen les diferents espècies i els recursos que tenim com a ciutadans i ciutadanes per reduir aquesta problemàtica.

A càrrec d’Animal Latitude.

 

febrer

TERTÚLIA:
DRET ANIMALexotics3-gos-drets-potser

Dijous 16 de febrer a les 18.30h.

Quins són els drets dels animals? Com es regulen i fins on arriba la seva protecció legal? Hi ha alguna diferència entre animals domèstics i salvatges? Us convidem a debatre sobre els aspectes ètics i legals darrera aquest àmbit jurídic; coneixerem l’aplicació pràctica de l’ordenança de protecció de Barcelona, les obligacions dels propietaris així com les polítiques públiques de protecció.

A càrrec de Cristina Bécares i Carlos Contreras, advocats experts en dret animal.

 

TALLER:
CONSCIENTS I TRANSFORMADORS: TENIM OPCIONS

Dimarts 21 de febrer a les 18.30h.

Cooperació, sostenibilitat, solidaritat… són conceptes que creiem incompatibles amb l’economia actual. Però no és cert: només cal repensar-ho. En aquest taller desgranarem com les nostres necessitats vitals es poden satisfer perfectament amb noves formes de fer economia en les quals la gestió democràtica i la responsabilitat social són prioritàries sobre el simple benefici.

A càrrec de Jordi Rojas, coordinador de Més Opcions.

 

marc

TERTÚLIA:
LES NOVES ECONOMIES A L’EIXAMPLE

Dijous 2 de març a les 18.30h.

L’economia social i solidària, que posa per davant el bé puzzle-654957_960_720comú i de les persones, és una realitat. Et convidem a descobrir un petit aparador d’alternatives i propostes que, sota molt diverses formes, es troben als nostres barris i ens ofereixen un model d’economia diferent. Coneixerem com treballen i quines propostes ens ofereixen.

Amb representants del Banc del Temps Sagrada Família, Mercat de Pagès de l’Eixample, Grup ECOS i Esquerra de l’Eixample Coopera.

 

TALLER:
ELS NOSTRES VEÏNS ALATS

Dissabte 11 de març d’11 a 13h.

Saps que dalt de les torres de la Sagrada Família hi viu un falcó? I que a la Plaça Sagrada Família hi ha més de deu tipus d’ocells? Vine i observarem de prop merles, cotorres, tórtores… I amb prismàtics i una mica de sort veurem el falcó al seu niu.

Lloc: Plaça Sagrada Família. Col·labora Galanthus.

 

Dia Internacional de les Dones
TERTÚLIA:
UNA LECTURA DE L’ECOFEMINISME I L’ECONOMIA FEMINISTA AL BARRI

Dijous 16 de març a les 18.30h.

A través d’una revisió de diferents llibres anirem descobrint les arrels del pensament ecofeminista. Aquestes lectures ens obriran el debat sobre com el moviment i la crítica ecofeminista es poden aplicar en el nostre entorn i als nostres barris per millorar molts aspectes de la nostra quotidianitat.

Coorganitzat amb La Caníbal i el Pla Comunitari Sagrada Família. Col·labora l’Observatori IQ.

 

AiguArt: Dia Mundial de l’Aigua
ESPECTACLE:
LA MÀGIA DE L’AIGUA VIRTUALaiguavirtual7

Divendres 24 de març a les 19h.

Saps que ara mateix portes posats més de deu mil litres d’aigua i que en l’últim àpat n’has consumit més de mil? Sembla impossible! La màgia ens ajudarà a comprendre-ho, descobrint què és l’aigua virtual, i ens traurem un excel·lent en la matèria d’estalvi d’aigua.

Lloc: Sala d’Actes de la Biblioteca (c/ Provença, 480). Coorganitzat amb la Biblioteca Sagrada Família. A càrrec de l’Associació Mosaiko.

 

TALLER:
RATPENATS A L’EIXAMPLE

Dijous 30 de març a les 19h.

Els ratpenats, per molts uns grans desconeguts, es troben dins les llistes d’espècies protegides. A partir d’aquesta activitat coneixerem les principals espècies de ratpenats de Barcelona i descobrirem les seves sorprenents habilitats. Finalment tindrem l’oportunitat d’observar in situ algunes espècies i comprendre la seva funció ecològica a la ciutat.

A càrrec de Galanthus.

 

altres-activitats

MOSTRA DE DIBUIXOS DEL CICLE “CIUTAT VERDA”img_4422

Fins al 10 de febrer exposem una mostra de les il·lustracions fetes a les trobades de dibuixants urbans durant la primera edició del Cicle Ciutat Verda. Acosta’t a admirar dibuixos de diferents espais verds de la ciutat: el Parc dels Tres Turons, el Passatge de Méndez Vigo, els Jardins de la Torre de Les Aigües…

A l’Aula Ambiental, en l’horari d’atenció al públic.

 

 

logos