Programa d’activitats Tardor 2016

banner tardor

Aquesta tardor dediquem les nostres activitats a fomentar una mobilitat sostenible i segura, a promoure la bicicleta i a conèixer les diferents opcions de mobilitat elèctrica de la ciutat. També dediquem activitats a conèixer propostes i recursos de consum conscient de roba i aliments.

TOTES LES ACTIVITATS SÓN GRATUÏTES
Cal inscripció prèvia
Inici d’inscripcions:
14 de setembre
info@aulambiental.org – Tel: 934 350 547

Descarrega el programa en pdf

setembre

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
MATINAL EN MOVIMENT: TRIA EL TEU TRANSPORT
Dissabte 17 de setembre a les 10h.

No es tracta d’una competició sinó d’una comparativa de les diferents opcions de transport. Anirem fins la Fàbrica del Sol per comparar temps i cost econòmic i ambiental de desplaçar-se en cotxe, bicicleta, metro, patinet, a peu… A l’arribar tindrem esmorzar i activitats familiars sobre mobilitat sostenible. Tria un mitjà de transport i participa.

Co-organitzat amb La Fàbrica del Sol.

 

TERTÚLIA:
EL VEHICLE ELÈCTRIC, UNA ALTERNATIVA REAL
Dimarts 27 de setembre a les 18.30h.

electric car 1Us convidem a posar-vos al dia de les tecnologies disponibles en mobilitat elèctrica (elèctric, híbrid,
híbrid endollable…) i comparar els avantatges de cada un d’ells. Coneixerem també l’estat de la xarxa de recàrrega, les ajudes disponibles i dos projectes de mobilitat elèctrica urbana: la bici elèctrica i el motosharing elèctric.

Amb representants de Vaic, Ecooltra i Plataforma Live-Ajuntament de Barcelona.

 

octubre

Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample
TALLER: FEM COMPOST!
Dissabte 8 d’octubre a les 11h.

El compostatge és una tècnica senzilla que permet convertir les restes de menjar i plantes en un adob de gran qualitat i que podeu fer a l’hort, pati o terrassa ja sigui particular o comunitari. El taller inclou la formació i la cessió d’un compostador.

Lloc: Jardins d’Emma (c/ Consell de Cent entre c/ Viladomat i c/ Comte Borrell). A càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample
ECOGIMCANA INFANTIL A LA RAMBLA DEL BARRI
Diumenge 9 d’octubre a les 12.30h.

Una gimcana amb divertides proves i reptes per passar-ho d’allò més bé mentre aprenem a tenir cura del medi ambient a la ciutat.

Lloc: Jardins d’Emma (c/ Consell de Cent entre c/ Viladomat i c/ Comte Borrell). Activitat dirigida a infants entre 5 i 15 anys. Co-organitzat amb l’Esplai Boix.

 

TALLER:
MOURE’S EN BICICLETA PER LA CIUTAT
Sessió teòrica: dimarts 18 d’octubre a les 18.30h. bici 4Sessió pràctica: dimarts 25 d’octubre a les 18h.
Et mous en bici per la ciutat? T’agradaria fer-la servir més però no sempre saps com circular entre tants cotxes i vianants? Resol tots els teus dubtes per moure’t de manera segura i d’acord a la normativa: l’ús del casc, maniobres de gir, avançaments, com circular per voreres i rotondes…

A càrrec de Biciclot.

 

 

novembre

TALLER:
RECICLONES: CONVERTIM LONES EN COMPLEMENTS
Dimarts 22 de novembre a les 18.30h.

Amb imaginació, fil i agulla, transformarem antigues lones publicitàries en nous objectes: fundes, bossetes, moneders o estoigs.

A càrrec de l’Associació Cinerea.

 

TERTÚLIA:
ELS BÀSICS PER VESTIR DE MANERA SOSTENIBLE
Dimarts 29 de novembre a les 18.30h.roba 3

Les etiquetes no ens informen dels impactes socials i ambientals dels diferents teixits i peces de roba que vestim. Llegint bé aquesta informació i a través d’iniciatives, directoris i botigues especialitzades, farem que vestir sostenible no us sembli una missió impossible.

A càrrec de Sònia Flotats, experta en moda ètica i tendències sostenibles. Editora de soGOODsoCUTE.com.

 

desembre

 

TALLER:
peix 2pSOSPEIX. CONSUM CONSCIENT DE PEIX I MARISC
Dijous 15 de desembre a les 18.30h.

Quan anem a comprar peix és important saber l’origen i la manera com ha estat pescat. Aprendrem a fer una compra responsable i a triar les espècies que no suposen una amenaça pels nostres mars i oceans. Acabarem fent un tastet de receptes de peix “sostenible”.

A càrrec de l’Associació Naturalistes de Girona.

 

TERTÚLIA:
EL DRET A SABER QUÈ MENGEM
Dimarts 20 de desembre a les 18.30h.

Cada cop ens preocupem més per l’origen i els ingredients d’allò que mengem. Busquem productes saludables, ecològics, propers… però on acaba la realitat i on comença el reclam publicitari? Coneixerem la regulació de termes confusos com “natural” o “artesà” i el cas concret que s’amaga darrera un producte molt habitual: el sucre.

A càrrec de Núria Bernat, Coordinadora de VSF-Justícia Alimentària Global a Catalunya.

 

TALLER FAMILIAR:
REPARACIÓ DE JOGUINES
Dimarts 27 de desembre a les 17h.

Teniu a casa joguines espatllades o una mica trencades? No les llenceu! Amb una mica de traça i un toc d’imaginació, les repararem per donar-les una nova vida!

Lloc: Casal Infantil Fort Pienc (pl. Fort Pienc 4).

 

altres

PARK(ING) DAY BCN 2016
Divendres 16 de setembre a diversos espais de la ciutat.

I si per un dia transformem una plaça d’aparcament en un pkdayjardí o espai de lleure? En aquest esdeveniment mundial diferents col·lectius reivindiquen espais públics més verds i de qualitat. Dedicarem el nostre Park(ing) a dibuixar una ciutat més verda. Visiteu-lo al c/Provença amb c/Lepant.

Més informació a parkingdaybcn.org.

 

EXPOSICIÓ “ON VAN ELS RESIDUS” A FORT PIENC
Del 10 al 28 d’octubre.

Vols conèixer quin és el destí final dels teus residus? Aquesta exposició mostra en quins materials o productes es converteix tot allò que es recull a contenidors i punts verds de la ciutat: ampolles de cava, brics, càpsules de cafè, roba, residus orgànics, etc.

Lloc: Centre Cívic Fort Pienc (pl. Fort Pienc 4). Dilluns a divendres de 9 a 21h. Dissabtes de 10 a 14h i de 16 a 20h.

 

TALLER: DESMUNTANT LES FACTURES DE GAS I ELECTRICITAT
Dilluns 24 d’octubre a les 18.30h.

T’agradaria entendre les teves factures de gas i electricitat? Saps quines opcions tens a l’hora d’escollir companyies d’energia o si tens més potència contractada de la que necessites? Porta les teves factures de llum i gas i resoldrem els dubtes més freqüents.

Lloc: Espai 210 (c/ Padilla 210). Més informació i inscripcions al 932 653 645 o a espai210@gmail.com. A càrrec d’Ecoserveis. Campanya “Carrega’t d’Energia”. Ajuntament de Barcelona.

 

RENOVA LA TEVA ROBA! XARXA D’INTERCANVI

Aquesta tardor torna la xarxa d’intercanvi de roba. Durant tot el mes de novembre trobaràs punts d’intercanvi arreu de la ciutat. Al barri de Sagrada Família:

Punts de recollida:roba 4

Aula Ambiental: dimarts 8 i dijous 10 de novembre de 16.30 a 19h. Dimecres 9 i divendres 11 de novembre de 10.30 a 13.30h.

Espai 210 (c/ Padilla 210): dimarts 15 i dimecres 16 de novembre d’11 a 14h i de 17 a 20h.

Punts d’intercanvi:

Espai 210: divendres 18 de novembre de 10 a 14h.

Co-organitzat amb el Banc del Temps i el Pla Comunitari Sagrada Família.

RENOVA JOGUINES AL CASAL INFANTIL SAGRADA FAMÍLIA

Aquesta tardor podràs intercanviar també les joguines que ja no fas servir per les d’altres nenes i nens. Al barri de Sagrada Família participa el Casal Infantil.

Recollida: del 12 al 16 de desembre de 9:30h a 13:30h i de 16h a 19h al Casal infantil, c/ Provença 480, 1a planta. Tel. 934508917

Intercanvi: El 19 de desembre de 9:30 a 19h a la Sala Polivalent, c/ Provença 480, planta baixa.

Consulta altres dates i punts de recollida a www.aulambiental.org.

logos banner