Activitats per a casals d’estiu 2020

Activitats per a casals d'estiu 2020

NOU CATÀLEG

Com cada any us donem a conèixer les activitats per a casals d’estiu que oferim des de l’Aula Ambiental Sagrada Família, el servei d’educació i informació ambiental de l’Eixample ubicat al Punt Verd de barri de Sagrada Família.

Amb aquestes activitats volem ajudar a promoure unes actituds i comportaments més respectuosos amb el medi ambient i fomentar l’interès dels infants i joves per l’entorn en el qual viuen, sempre de forma lúdica, pràctica i divertida.

Enguany, tant les activitats com el seu desenvolupament estaran condicionades a les necessitats en funció de l’evolució de la pandèmia de Covid-19.

Esperem que sigui del vostre interès!

CONDICIONS DE RESERVA

  • Les activitats s'ofereixen de dimarts a divendres des del dijous 25 de juny fins al divendres 31 de juliol i des del dimarts 1 de setembre fins al divendres 4 de setembre, en la franja de 10h a 14h tots els dies i els dimarts també de 15 a 16.30h.
  • Les sol·licituds de prereserva s’atendran per rigorós ordre d’entrada; reserva oberta a partir del 4 de maig pels casals de l’Eixample i a partir del 18 de maig per la resta. Les prereserves realitzades fora d'aquest període no seran vàlides.
  • Per tal de donar cabuda a la major quantitat de casals, cadascun podrà venir màxim dos dies diferents, i màxim dues sessions del mateix taller per dia.
  • Les prereserves s’hauran de fer amb un mínim d’antelació de dues setmanes en el cas de les activitats dels mesos de juny i juliol, i abans dels 26 de juliol, en el cas de les activitats de setembre.
  • Totes les activitats són gratuïtes. No s'inclou el desplaçament.

CONDICIONS GENERALS DE LES ACTIVITATS

  • Per a que la reserva sigui efectiva cal respectar el nombre màxim d'infants i les edats recomanades, per a cada activitat.
  • Els infants gaudeixen més de les activitats si s'agrupen per edats similars.
  • Les persones responsables dels grups hauran d'estar presents en tot moment durant l'activitat i col·laborar en el seu desenvolupament.
  • Totes les activitats tenen lloc a l'Aula Ambiental Sagrada Família, si no s'especifica el contrari. Per tal de facilitar l’accés a les nostres activitats, estem estudiant la possibilitat, de manera excepcional i a causa de la pandèmia del covid-19, de desplaçar-nos als casals del districte de l’Eixample més llunyans a l’Aula Ambiental per tal de disminuir l’ús de transport públic.

Reserves

Descarrega el catàleg amb tota la informació:

Per a realitzar la prereserva cal omplir el formulari del següent enllaç:

Activitats

A continuació us presentem un resum de les diferents activitats que formen part de la proposta  de lleure de l’Aula Ambiental (per a més informació sobre edats, durada, observacions… Consulteu el catàleg complet).

Dora la compostadora

De 3 a 7 anys.

La Dora, un cuc de terra molt especial, ens explicarà com es reciclen les restes de menjar i com d’importants són ella i la seva família!

Aquesta activitat combina un conte, l’observació del compostador i un taller final fet amb material reutilitzat del punt verd.

Artistes naturalment

De 3 a 12 anys.

Durant unes colònies artístiques, un grup d’infants i les seves educadores van descobrir una manera increible de fer les seves pròpies pintures i pasta per moldejar.

Volem compartir amb tots els infants aquestes receptes secretes!

El misteri del paper

De 3 a 12 anys.

Descobrirem l’origen del paper en el qual fem els nostres dibuixos i que passa un cop ja l’hem utilitzat per les dues cares, aprenent com es recicla el paper de manera artesanal i fent el nostre propi foli. 

Hotel d'insectes

De 4 a 12 anys. 

Una activitat per conèixer els insectes que conviuen amb nosaltres a la ciutat, els beneficis de protegir-los i com podem ajudar-los construint petits hotels perquè es refugiïn del clima i puguin dormir. 

Escape room: Salvem l'hort!

De 6 a 12 anys.

L’hort del barri està en perill i necessitem la vostra ajuda per salvar-lo i poder continuar conreant verdures i hortalisses!

Els infants hauran de superar diferents proves per conèixer bé l’hort i poder salvar-lo. 

Veïns emplomats

De 6 a 10 anys.

Una activitat d’observació en la qual descobrirem els ocells que conviuen amb nosaltres a la plaça Gaudí i descobrirem com ajudar-los aprofitant materials reutilitzats.

Ecogimacana

De 6 a 12 anys.

Una gimcana per conèixer diferents aspectes de la sostenibilitat: la gestió de residus, la biodiversitat de la ciutat, l’estat de l’aire…

Jocs gegants i molta diversió perquè els infants descobreixin que fàcil ser més sostenible! 

Ecocoets

De 7 a 12 anys.

Aprofitarem materials en desús per reutilitzar-los i dissenyar, construir i decorar els nostres eocoets, que farem volar fins al cel tot descobrint moltes de les possibilitats de la reutilització de materials.