Programa d’activitats Tardor 2020

Programa d'activitats Tardor 2020

capçalera tardor 2020

Tot i les adversitats d’aquests temps que corren, des de l’Aula Ambiental de Sagrada Família no podem parar! Us presentem el nou programa d’activitats Tardor 2020. Us convidem a explorar amb nosaltres com ha canviat la nostra relació amb el medi ambient des de la crisi sanitària, d’una forma crítica i optimista.

Donada la situació excepcional que estem vivint, el programa no s’imprimirà en format fulletó. A més, pot anar patint variacions segons la normativa sanitària en cada moment, i per això en aquesta ocasió només el publicarem al web i xarxes socials on el podrem tenir actualitzat en tot moment. Si voleu estar al dia no dubteu en inscriure-us al butlletí electrònic.

Algunes de les activitats es faran en format online i totes seran sempre amb inscripció prèvia i seguint totes les mesures d’higiene i seguretat.

No us perdeu cap actualització a través del nostre Instagram, Twitter i Facebook.

Podeu seguir contactant amb nosaltres a través del correu electrònic info@aulambiental.org o bé a través del formulari de consultes del web.

#ActivitatsAula 

INSCRIPCIONS

A no ser que s’indiqui el contrari, totes les activitats requereixen inscripció prèvia. Totes les activitats són gratuïtes i enguany les incripcions s’obriran a les 10h del dilluns 5 d’octubre. Les inscripcions rebudes amb anterioritat no seran vàlides. 

  • Inici d'inscripcions a les 10h del dilluns 5 d'octubre. Les inscripcions rebudes amb anterioritat no seran vàlides.
  • La teva plaça no estarà assegurada fins a rebre la confirmació via e-mail o telefònica de part de l'Aula Ambiental.
  • Les inscripcions s’efectuaran per ordre de sol·licitud.
  • Màxim 3 activitats per persona i 2 persones per activitat.
  • Hi poden haver modificacions en l'aforament, així que t'indicadrem en tot moment si estàs inscrit/a o en llista d'espera.
  • Si per assistir a les nostres activitats necessites algun tipus d'adaptació en relació a la diversitat funcional, fes-nos-ho saber en el moment de la inscripció.

Pots realitzar la inscripció de les següents maneres: 

  • Online (formulari disponible a partir de les 10h del 5 d'octubre).
  • Escrivint a info@aulambiental.org.
  • Trucant al 934 350 547 en horari d'atenció al públic.
  • Presencialment en horari d'atenció al públic.

ACTIVITATS

OCTUBRE

BICICLETADA POPULAR

FESTA MAJOR ESQUERRA DE L'EIXAMPLE

Dissabte 3 d'octubre a les 11 h.

bicicletada

Convençudes que el carrer ha de ser un canal d’expressió i sobretot de reivindicació; alliberat de cotxes i amb un aire net, participem a la ja esperada tradicional bicicletada popular el primer cap de setmana de Festa Major.

Lloc: Cantonada c/Consell de Cent amb c/Compte Borrell. A càrrec de Camí Amic. Coorganitzat amb Camí Amic. Inscripcions a coordinacio@camiamic.cat.

RUTA

LA BARCELONA VEGANA

Dimecres 14 d'octubre a les 18 h.

ruta vegaan

El veganisme és una opció de consum cada cop més normalitzada i Barcelona està plena de recursos i projectes que el promouen. Veniu a descobrir on menjar, vestir i cuidar-vos sense utilitzar productes d’origen animal.

Coorganitzat amb Espai Consum Responsable. Inscripcions a espaiconsumresponsable@bcn.cat. Es definirà el punt de trobada en el moment de la inscripció.

VISITA

TERRAT VIU

Dimarts 20 d'octubre a les 17 h.

terratviu

Visitarem el recent inaugurat Terrat Viu del Museu de Ciències Naturals de Barcelona per descobrir les seves característiques i tots els beneficis que aporta als veïns i veïnes, així com a la biodiversitat de la cituat.

Es definirà el punt de trobada en el moment de la inscripció.

EXPOSICIÓ: DESPERTA ART I NATURA

FESTA MAJOR SAGRADA FAMÍLIA

De divendres 16 a divendres 30 d'octubre

Quin ha estat la nostra relació amb els espais de natura de la ciutat durant i després del confinament? La creativitat i l’art ens ajuden a connectar amb l’entorn i expressar les nostres emocions.

Exposició col·laborativa realitzada pels veïns i veïnes de la ciutat. Has creat alguna obra durant el confinament? Anima’t a participar! Porta la teva obra a Aula Ambiental Sagrada Família abans del dia 5 d’octubre en horari d’atenció al públic.

Activitat oberta. Lloc: Casal de Barri Espai 210 (c/Padilla, 210), de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Coorganitzat amb Animal Latitude. 

TALLER: RECUPEREM LA CUINA D'APROFITAMENT AL BARRI!

FESTA MAJOR DE SAGRADA FAMÍLIA

Dissabte 24 d'octubre a les 17 h.

IMG_0248

Demostració de cuina d’aprofitament amb aliments alternatius als productes d’origen animal on podràs descobrir receptes fàcils per fer a casa i donar a les verdures un paper central als nostres àpats. Mentrestant xerrarem sobre què està passant al barri i com podem abordar juntes els nous reptes socials i ecològics en què ens trobem.

Lloc: Jardins Flora i Tristán (c/ Padilla, 208). A càrrec de Cuchara. Coorganitzat amb Coopoblet i Cuchara. Col·labora Banc del Temps Sagrada Família, CAP Sagrada Família, El Guaret, Xarxa de Suport Sagrada Família i Comuna d’Aliments.

RUTA

VIDA DINS I FORA DE CASA

Dilluns 26 d'octubre a les 17 h.

arquitectura i fauna 1

La nostra vida està fortament condicionada pels nostres costums i formes de fer. Fins i tot l’arquitectura i el disseny que utilitzem per construir cases i edificis pot ajudar o dificultar el nostre dia a dia i el de la biodiversitat que ens envolta. Com ha afectat el confinament al nostre entorn? I a nosaltres? Passejarem pel barri i entre totes compartirem les experiències viscudes i coneixerem el que ha passat  fora de casa mentre la ciutat ha estat deserta.

A càrrec d’Animal Latitude. Coorganitzat amb Pla Comunitari de Sagrada Família. Es definirà el punt de trobada en el moment de la inscripció. 

TALLER

FOTOGRAFIEM EL VERD DE LA CIUTAT

Dissabte 31 d'octubre a les 11.30 h.

7cims de Barcelona

De la mà de la fotògrafa de natura Adriana Olsina, aprendrem a captar la bellesa i els detalls del verd urbà, que tant de protagonisme ha pres després del confinament. Porta la teva càmara Reflex, pont o digital (càmara del mòbil NO).

A càrrec d’Adriana Olsina Fotografia. Es definirà el punt de trobada en el moment de la inscripció. 

NOVEMBRE

XERRADA

MODA I EMERGÈNCIA CLIMÀTICA: MODA, RESIDU I RECURS

Dilluns 9 de novembre a les 18 h.

moda i emergencia climatica

Durant l’edició del Renova confinat ja vam conèixer l’impacte ambiental de la moda. Ara parlarem del tancament del cicle vital de la producció tèxtil. Aprofita aquesta ocasió per conèixer l’impacte ambiental de la roba un cop ja no ens és útil i debat amb l’ACCA i l’equip de l’Aula Ambiental per aportar idees i millorar els nostres hàbits.

Imatge: Infinite Denim.

Lloc: Casal de Barri Espai 210 (c/Padilla, 210). A càrrec de l’ACCA (Associació de Ciències Ambientals de Catalunya). Coorganitzat amb Xarxa Espai Dos Deu i ACCA. Dins de la campanya Renova Tardor 2020.

XERRADA

LA COVID-19: OPORTUNITAT O DIFICULTAT PER AVANÇAR CAP AL RESIDU ZERO

Dimarts 17 de novembre a les 18 h.

rezero

Durant el confinament vam reduir la quantitat de residus generats, però d’altra banda han augmentat els residus vinculats als elements de protecció individual i a l’alimentació. Tenim alternatives? Ara és més important que mai seguir avançant en ferm cap a la transició ecològica i social: quines recomanacions podem seguir per protegir-nos minimitzant l’impacte ambiental i social? 

Activitat online. A càrrec de Rezero. Coorganitzat amb la Xarxa d’Aules Ambientals de Barcelona en el marc del cicle “La crisi com a punt d’inflexió: construïm un futur on poder viure”. Inscripcions a ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/inscripcions.

TALLER

REPARATRUCK

Dijous 19 de novembre de 16 a 19 h.

reparatruck

Tens algun aparell espatllat? No t’ho pensis més, al llarg de tota la tarda podreu portar els vostres petits electrodomèstics i t’ensenyarem in situ a reparar-lo per tu mateix/a i fins i tot a fer-ne el manteniment per a prolongar-li la vida!

Activitat oberta a la pèrgola ambiental del Punt Verd de Fort Pienc (c/d’Alí Bei, 76). A càrrec de Solidança.

TALLER FAMILIAR

DECORACIÓ SENSE IMPACTE

Divendres 20 de novembre a les 18.15 h.

Christmas composition on wooden background with Christmas tree, pine cones, cardboard figures. Cardboard Christmas tree, stars and scissors. Cardboard figure on a wooden background

La reutilització i el reciclatge ens ofereixen alternatives maques i divertides per tal de preparar casa nostra per les festes sense consumir abusivament.

Lloc: Casal de Barri Espai 210 (C/ Padilla, 210). Coorganitzat amb Xarxa Dos Deu. En el marc de la 2a Setmana del Consum Responsable. Inscripcions a espai210@gmail.com.

TALLER

ELS COLORS DE LA NATURA

Dijous 26 de novembre a les 18.30 h.

Tints naturals 1

Experimentarem nous processos de tinció més sostenibles utilitzant matèries vegetals colorants, per donar color al teixit.

Lloc: Casal Transformadors (c/d’Ausiàs Marc, 60). A càrrec de Francesca Piñol. Coorganitzat amb Casal Transformadors. En el marc de la 2a Setmana del Consum Responsable.

RUTA

L'ECOFEMINISME DES DEL BARRI

Dissabte 28 de novembre a les 10 h.

ecofeminisme 3

Com diu Vandana Shiva “La il·lusió de la Terra i els seus éssers com a matèria primera per a ser explotada amb fins de lucre està creant un món connectat a través de la malaltia”. En aquesta ruta pel Barri de Sagrada Família veurem algunes experiències i projectes locals específics que poden connectar amb aquesta perspectiva: sobirania alimentària, qualitat de l’aire, igualtat o salut holística. La situacio generada per la crisi sanitària ens ha de permetre apoderar-nos per repensar els sistemes de vida. 

A càrrec de La Caníbal. Coorganitzat amb la comissió de feminisme del Pla Comunitari de Sagrada Família. Dins del Programa 25N. Es definirà el punt de trobada en el moment de la inscripció. 

DESEMBRE

TALLER FAMILIAR

EMBOLCALLS SOSTENIBLES

Dijous 10 de desembre a les 17.30 h i a les 18.15 h.

embolcall 2

Existeixen moltes opcions per embolicar els nostres regals de manera sostenible. Decoracions i materials naturals, reaprofitament de teles… i més tècniques que descobrirem en aquest taller!

Lloc: Biblioteca Sofia Barat (c/de Girona, 64-68). Coorganitzat amb Biblioteca Sofia Barat. En el marc de la 2a Setmana del Consum Responsable.

TALLER FAMILIAR

COM SONA L'AIGUA?

Dissabte 19 de desembre a les 16.30 h i a les 17.30 h.

Aquofonia_01-1200x430

Quina música es pot fer amb aigua? Què sona com l’aigua? Veniu en família a experimentar personalment les diferents possibilitats musicals de l’aigua. Primer torn per a famílies amb infants de 3 a 6 anys; segon torn per a famílies amb infants de 7 a 12 anys.

Lloc: Ateneu El Poblet (c/Nàpols, 268). A càrrec d’Aquafonia. Coorganitzat amb La Quitxalla de Can Mariner. Col·labora Ateneu El Poblet.