Reutilització i reciclatge de residus
A través del Punt d’Informació de l’Aula Ambiental (C/Lepant, 281) i el servei de consultes online, rebem una sèrie de dubtes freqüents sobre prevenció, reciclatge i reutilització d’objectes i materials. Aquí us oferim informació relacionada:
REPARACIÓ
A Barcelona tens diverses opcions per a reparar abans de llençar

Millor Que Nou, Reparat: En aquest equipament t’ofereixen assessorament i tallers monogràfics sobre reparació, tot de forma gratuïta. Es troba al c/Sepúlveda, 45. Més informació aquí.
Reparatruck: El Reparatruck és un servei mòbil d’autoreparació que impulsa la reparació d’aparells i la la vegada promou la prevenció de residus. Actualment el trobareu en servei a Gràcia i Ciutat Vella. Més informació aquí.
Tallers i activitats puntuals: Són diversos els equipaments i entitats que ofereixe tallers de reparació de forma puntual, com per exemple, nosaltres mateixos, l’Aula Ambiental Sagrada Família. Pots veure el programa actual i els anteriors a l’apartat “Programa d’activitats” del menú. També ens podeu seguir a través de les xarxes socials per estar-ne al dia o visitar l’apartat dels altres equipaments ambientals de la ciutat per descobrir la seva oferta.
LLIBRES
Si tens llibres que ja no vols/necessites, hi ha diverses opcions per a reutilitzar-los abans que acabin al contenidor blau

Punt d’Intercanvi de Llibres de l’Aula Ambiental: Tots els dilluns, al PILL pots portar un màxim de tres llibres que tens a casa i emportar-te’n un màxim de tres, d’entre els que hi pots trobar: novel·les i d’altres llibres d’interès general com història i filosofia, en català, castellà i altres idiomes, així com contes per a infants. Més informació aquí.
Carretó dels llibres del Punt Verd: Tots els Punts Verds de Barri de la ciutat disposen d’un carretó on lliurement pots portar o agafar llibres per donar-los una segona vida. Consulta la Xarxa de Punts Verds aquí.
Associacions que recullen llibres: Hi ha diverses associacions que recullen llibres amb finalitats benèfiques, un parell d’exemples són: Associació Llibres Lliures i Associació Llibre Solidari.
FERRALLA
Els residus de ferralla poden reciclar-se, així que és molt millor gesionar-los correctament abans que abocar-los al contenidor de rebuig del carrer, algunes opcions

Punts Verds i Deixalleries: Si portes els teus residus a aquestes instal·lacions, se’n farà la tria i el reciclatge corresponent, evitant el seu abocament incontrolat i reaprofitant els recursos. Consulta la Xarxa de Punts Verds aquí.
Associacions i empreses que recullen ferralla a domicili: Per exemple, la Cooperativa Alencoop recull residus domèstics a domicili; consulta les seves condicions a la web.
ROBA i JOGUINES
Els residus tèxtils constitueixen bona part dels residus domèstics que generem; per això, primer de tot, és important que duguem a terme un consum conscient. Després també podem descobrir alternatives pràctiques abans de llençar roba i joguines

Xarxes d’Intercanvi Renova la Roba, Renova la Roba Jove i Renova les Teves Joguines: Al maig, al novembre i al desembre trobaràs per tot Barcelona els punts d’intercanvi on podràs portar la teva roba i joguines; el que hagis portat valdrà uns punts que et donaran en forma de cupó i amb aquests podràs agafar roba i joguines que ha portat algú altre. Més informació aquí.
Punts Verds i Deixalleries: Si portes la roba i les joguines a aquestes instal·lacions, se’n farà una tria a través de Fundacions i Associacions d’inclusió social i es valorarà la seva reutilització. Consulta la Xarxa de Punts Verds aquí.
Informació sobre consum conscient i responsable de roba i joguines:
- La Vida dels Jocs i les Joguines. Campanya sobre tot allò que has de saber sobre consum responsable de joguines.
- Revista Opcions. Revista amb informació, consells i entrevistes sobre consum responsable.
- Campanya Roba Neta. Xarxa internacional d’ONG, sindicats i organitzacions de persones consumidores amb l’objectiu de millorar les condicions de les persones treballadores de la indústria global de la confecció.
- Moda Sostenible Barcelona. Grup de dissenyadors de moda, proveïdors, tallers, distribuidors, i d’altres, que tenen com a objectiu sensibilitzar la societat dels avantatges de la moda sostenible, així com potenciar-la i estimular-la.