InterCANVIS

Xarxa interCANVIS

A partir del novembre de 2020, al barri de Sagrada Família s’inicia la primera iniciativa impulsada per la Taula Social del Pla Comunitari de Sagrada Família, de la que l’Aula Ambiental en forma part.

La xarxa comunitàriainterCANVIS“, creada arrel de la crisi sanitària i social, agrupa diferents accions d’intercanvi de roba, objectes, llibres, material de criança i ortopèdic, organitzades per entitats, col·lectius i equipaments del barri. 

Alguns projectes ja existien abans al barri (com el Renova o el PILL) i d’altres s’han creat de nou per reforçar una resposta comunitària a la crisi post COVID-19, des d’una mirada solidària i una visió ambiental cap al residu 0.

Moneda Única

Des de la tardor de 2023 s’ha posat en marxa la nova moneda de la Xarxa: l’Única. Amb aquesta es podran adquirir els productes dels projectes, i també vendre’n.

Funciona mitjançant una cartilla que es pot adquirir a qualsevol dels punts de la Xarxa. El saldo es calcula mitjançant un qüestionari que remunera les tasques de cures (invisibilitzades de cara al capitalisme), tant a infants com a persones amb necessitats especials, el voluntariat i implicació amb la comunitat i els hàbits de sostenibilitat.

A què esperes per aconseguir la teva?

Les entitats que participen d’aquesta iniciativa, juntament amb nosaltres, són: el Casal de Barri Espai 210, el Cap Roger de Flor, l’Ateneu el Poblet, l’Església Evangèlica (Pg. Gaiolà, 8 – 12), el Pla Comunitari Sagrada Família i el Centre Cívic Sagrada Família.

Per a més informació us podeu descarregar el fulletó en pdf i mirar la següent notícia de la cadena local de televisió BTV.