Activitats per a centres educatius 2022-23

Activitats per a centres educatius 2024-25

A través de la nostra proposta pedagògica ajudarem als alumnes a esdevenir ciutadans corresponsables amb la sostenibilitat de la nostra ciutat, donant a conèixer el seu funcionament ambiental, el Punt Verd de barri, i bones pràctiques de gestió i prevenció de residus.

L’Aula Ambiental Sagrada Família disposa del Segell de Qualitat Educativa atorgat pel CIP (Consell d’Innovació Pedagògica).

CONDICIONS DE RESERVA

Reserves

Les reserves per al curs 2024-25 s’iniciaran el dia 30 de juny per als centres públics de l’Eixample i el dia 1 de setembre per a la resta de centres de la ciutat. Per a més informació contacteu-nos a: 

info@aulambiental.org – 934 350 547

Aquí teniu el catàleg del curs 2024-25. Per qualsevol dubte contacteu amb nosaltres. 

Activitats

A continuació us resumim les diferents activitats incloses als catàlegs per al curs 2024-25:

RESIDUS

LES 3 R I EL PUNT VERD

Cicles inicial i mitjà de Primària, i Educació Especial

La colla de les 3R, en Recicla, na Reutilitza i en Redueix, us conviden a conèixer aquesta instal·lació de recollida de residus i descobrir les diferents funcions que compleix.

RESIDUS

RESIDU O RECURS? ELS PUNTS VERDS DE BARRI

Cicles superior de Primària, ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial

A través del descobriment del Punt Verd de barri, entendrem la importància i el funcionament d’aquestes instal·lacions, facilitant la reflexió sobre la quantitat i diversitat de residus que generem.

RESIDUS

TALLER D'ECODISSENY, TANQUEM EL CICLE

ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i similars

Aproparem a l’alumnat el concepte emergent d’ecodisseny i economia circular de forma pràctica. Analitzarem els residus com a recursos i posarem sobre la taula la nostra imaginació i enginy per a millorar productes quotidians amb criteris d’ecodisseny.

COMPOSTATGE

DORA, LA COMPOSTADORA

Educació infantil, cicle incial de Primària i Educació Especial

La Dora explicarà als infants el conte del Pep, on aprendrem l’important paper de la fauna en el reciclatge de la matèria orgànica.

COMPOSTATGE

RECICLEM IMITANT LA NATURA

Cicle mitjà i superior de Primària

Si la natura pot reciclar les seves pròpies deixalles orgàniques, per què no fer-ho nosaltres? Aprendrem com a través del compostatge podem transformar els
residus orgànics en un recurs; comprovarem les diferències entre els diversos mètodes i coneixerem de forma pràctica els organismes compostadors.

COMPOSTATGE

DESCOBRIM I ANALITZEM EL PROCÉS DE COMPOSTATGE

ESO, Cicles Formatius i Batxillerat

Si la natura pot reciclar les seves pròpies deixalles orgàniques, per què no fer-ho nosaltres? Aprendrem com a través del compostatge podem transformar els
residus orgànics en un recurs; comprovarem les diferències entre els diversos mètodes i coneixerem de forma pràctica els organismes compostadors.

VERD URBÀ

ANEM A L’HORT!

Educació infantil, Cicles inicial i mitjà de Primària, i Educació Especial

Els infants descobriran com es poden cultivar fruites i verdures a la ciutat, i els beneficis ambientals del verd urbà. A través de diverses dinàmiques, coneixeran les verdures de temporada.

 

BIODIVERSITAT

UN CONTACONTES MOLT ANIMAL

Educació infantil i cicle inicia de Primària

L’entorn en el qual vivim no és exclusiu de les persones, compartim hàbitat amb moltes altres espècies, quantes en podem anomenar? I qui en té cura?

En aquesta activitat aprendrem amb quins animals compartim la ciutat i el territori, i gràcies al conte de “La Caputxeta verda” veurem que hi ha persones que tenen cura de la fauna salvatge i la protegeixen.

 

BIODIVERSITAT

VEÏNS EMPLOMATS

I5 i cicles Inicial, Mitjà, i Superior de Primària, i Educació Especial.

Sabeu quantes espècies d’ocells conviuen amb nosaltres en edificis i parcs de la ciutat? 

En aquesta activitat parlarem de les espècies d’ocells que habiten Barcelona i sortirem a observar les espècies que viuen a la plaça Sagrada Família, coneixerem els nostres veïns alats més comuns i descobrirem alguns dels seus secrets.

MOBILITAT SOSTENIBLE

I TU, COM ET MOUS?

Cicles mitjà i superior de Primària, i Primer cicle d'ESO

Després d’analitzar quins mitjans de transport utilitzen els alumnes en el seu dia a dia i per accedir a l’escola, mitjançant dinàmiques i jocs, es posaran en relleu els impactes que ocasionen els vehicles de combustió a la ciutat i a la nostra salut.

 

APROFITAMENT ALIMENTARI

JO NO LLENÇO… MENJO!

Cicle superior de Primària, ESO i Educació Especial

Llençar menjar? Ni parlar-ne! Actualment, molts aliments encara comestibles acaben a les escombraries. Entendrem les causes i conseqüències d’aquest problema i aprendrem estratègies de consum i alimentació que ens ajudaran a prevenir el malbaratament alimentari.

 

EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

NEGOCIACIÓ AMBIENTAL

Cicle superior de Primària i ESO

Joc de rol per reflexionar sobre els usos del territori a partir d’una dinàmica que els infants i joves trobaran molt propera i senzilla.

 

L’eix principal del joc és la remodelació del pati de l’escola. El centre educatiu ha guanyat una subvenció i té diners per canviar el pati i convertir-lo en refugi climàtic. La subvenció només s’otorgarà si el pati dissenyat té una puntuació ambiental/social determinada, es feina dels delegats de l’escola portar a l’assemblea els interessos de cada cicle educatiu i negociar amb la resta de companys per construir un pati a gust de totes.

I TAMBÉ…

Activitats per a Casals d’estiu i visites al Punt Verd de Barri per a grups d’adults. Contacta i pregunta’ns!