Activitats per a centres educatius 2024-25
A través de la nostra proposta pedagògica ajudarem als alumnes a esdevenir ciutadans corresponsables amb la sostenibilitat de la nostra ciutat, donant a conèixer el seu funcionament ambiental, el Punt Verd de barri, i bones pràctiques de gestió i prevenció de residus.
L’Aula Ambiental Sagrada Família disposa del Segell de Qualitat Educativa atorgat pel CIP (Consell d’Innovació Pedagògica).
CONDICIONS DE RESERVA
- Hi ha places limitades per a realitzar els tallers.
- Les sol·licituds s’han de fer, com a mínim, amb un mes d’antelació.
- Totes les activitats són gratuïtes. El transport fins al lloc de realització de l'activitat és a càrrec del centre.
- Les activitats escolars s’ofereixen els dimarts i els dijous en la franja de 9.30 h a 14 h, en període lectiu.
- Donat l’espai limitat del que disposa la instal·lació, cal respectar el nombre màxim de participants indicat en cada activitat, que tindran en compte els grups/bombolla amb els que treballa cada centre.
- Les activitats tenen lloc a l’Aula Ambiental Sagrada Família o l'Hort Municipal de Sagrada Família, segons s’especifiqui. En els casos dels centres escolars de l’Eixample també s’ofereix la possibilitat de fer l’activitat al mateix centre.
- Les activitats que es realitzen a l’hort o a l’exterior s’anul·laran en cas de previsió de pluja el dia anterior.
Reserves
Les reserves per al curs 2024-25 s’iniciaran el dia 30 de juny per als centres públics de l’Eixample i el dia 1 de setembre per a la resta de centres de la ciutat. Per a més informació contacteu-nos a:
info@aulambiental.org – 934 350 547
Aquí teniu el catàleg del curs 2024-25. Per qualsevol dubte contacteu amb nosaltres.
Activitats
A continuació us resumim les diferents activitats incloses als catàlegs per al curs 2024-25:
RESIDUS
RESIDU O RECURS? ELS PUNTS VERDS DE BARRI
Cicles superior de Primària, ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial
RESIDUS
TALLER D'ECODISSENY, TANQUEM EL CICLE
ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i similars
COMPOSTATGE
RECICLEM IMITANT LA NATURA
Cicle mitjà i superior de Primària
Si la natura pot reciclar les seves pròpies deixalles orgàniques, per què no fer-ho nosaltres? Aprendrem com a través del compostatge podem transformar els
residus orgànics en un recurs; comprovarem les diferències entre els diversos mètodes i coneixerem de forma pràctica els organismes compostadors.
COMPOSTATGE
DESCOBRIM I ANALITZEM EL PROCÉS DE COMPOSTATGE
ESO, Cicles Formatius i Batxillerat
Si la natura pot reciclar les seves pròpies deixalles orgàniques, per què no fer-ho nosaltres? Aprendrem com a través del compostatge podem transformar els
residus orgànics en un recurs; comprovarem les diferències entre els diversos mètodes i coneixerem de forma pràctica els organismes compostadors.
BIODIVERSITAT
UN CONTACONTES MOLT ANIMAL
Educació infantil i cicle inicia de Primària
L’entorn en el qual vivim no és exclusiu de les persones, compartim hàbitat amb moltes altres espècies, quantes en podem anomenar? I qui en té cura?
En aquesta activitat aprendrem amb quins animals compartim la ciutat i el territori, i gràcies al conte de “La Caputxeta verda” veurem que hi ha persones que tenen cura de la fauna salvatge i la protegeixen.
BIODIVERSITAT
VEÏNS EMPLOMATS
I5 i cicles Inicial, Mitjà, i Superior de Primària, i Educació Especial.
Sabeu quantes espècies d’ocells conviuen amb nosaltres en edificis i parcs de la ciutat?
En aquesta activitat parlarem de les espècies d’ocells que habiten Barcelona i sortirem a observar les espècies que viuen a la plaça Sagrada Família, coneixerem els nostres veïns alats més comuns i descobrirem alguns dels seus secrets.
MOBILITAT SOSTENIBLE
I TU, COM ET MOUS?
Cicles mitjà i superior de Primària, i Primer cicle d'ESO
APROFITAMENT ALIMENTARI
JO NO LLENÇO… MENJO!
Cicle superior de Primària, ESO i Educació Especial
EMERGÈNCIA CLIMÀTICA
NEGOCIACIÓ AMBIENTAL
Cicle superior de Primària i ESO
Joc de rol per reflexionar sobre els usos del territori a partir d’una dinàmica que els infants i joves trobaran molt propera i senzilla.
L’eix principal del joc és la remodelació del pati de l’escola. El centre educatiu ha guanyat una subvenció i té diners per canviar el pati i convertir-lo en refugi climàtic. La subvenció només s’otorgarà si el pati dissenyat té una puntuació ambiental/social determinada, es feina dels delegats de l’escola portar a l’assemblea els interessos de cada cicle educatiu i negociar amb la resta de companys per construir un pati a gust de totes.
I TAMBÉ…
Activitats per a Casals d’estiu i visites al Punt Verd de Barri per a grups d’adults. Contacta i pregunta’ns!