Activitats per a centres educatius 2019-20

Activitats per a centres educatius 2019-20

A través de la nostra proposta pedagògica ajudarem als alumnes a esdevenir ciutadans corresponsables amb la sostenibilitat de la nostra ciutat, donant a conèixer el seu funcionament ambiental, el Punt Verd de barri, i bones pràctiques de gestió i prevenció de residus.

L’Aula Ambiental Sagrada Família disposa del Segell de Qualitat Educativa atorgat pel CIP (Consell d’Innovació Pedagògica).

L’excepcional situació que hem viscut en els últims mesos degut a la pandèmia causada per la Covid-19 va obligar-nos a tancar l’equipament i anul·lar totes les activitats per escoles i instituts que teníem programades per l’últim trimestre del curs 2019-20.  

Així que tenim moltes ganes de poder reprendre-les! 

Però degut a la situació de desescalada en la qual vivim actualment i la necessitat d’adaptar les nostres mesures a les requerides pel Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Barcelona, enguany les inscripcions per les activitats escolars de l’Aula Ambiental Sagrada Família del curs 2020-21 començaran el dimarts dia 8 de setembre a les 10 h.  

Per aquest motiu, us preguem que ens escriviu a partir d’aquella data per poder reservar l’activitat desitjada. Les peticions rebudes amb anterioritat no seran vàlides.

CONDICIONS DE RESERVA

  • Les activitats escolars s’ofereixen els dimarts i els dijous en la franja de 10 a 14h, en període lectiu.
  • Donat l’espai limitat del que disposa la instal·lació, cal respectar el nombre màxim de participants indicat en cada activitat.
  • Hi ha places limitades per a realitzar els tallers.
  • Les sol·licituds s’han de fer, com a mínim, amb un mes d’antelació.
  • Totes les activitats són gratuïtes. El transport fins al Punt Verd és a càrrec del centre.
  • Les activitats tenen lloc a l’Aula Ambiental Sagrada Família o Punt Verd de Fort Pienc, segons s’especifiqui. En els casos dels centres escolars de l’Eixample també s’ofereix la possibilitat de fer l’activitat al mateix centre.

Reserves

Per a més informació contacteu-nos a: 

info@aulambiental.org – 934 350 547

Per a reserves contactar a partir del 8 de setembre (les peticions rebudes amb anterioritat no seran vàlides).

Us deixem el catàleg que hem ofert durant el curs 2019-20. Cal tenir en compte que les activitats són orientatives i que el catàleg definitiu pot presentar variacions i es concretarà a partir del setembre.

Activitats

A continuació us resumim les diferents activitats incloses als catàlegs per al curs 2019-20:

RESIDUS

LES 3 R I EL PUNT VERD

Cicles inicial i mitjà de Primària, i Educació Especial

La colla de les 3R, en Recicla, na Reutilitza i en Redueix, us conviden a conèixer aquesta instal·lació de recollida de residus i descobrir les diferents funcions que compleix.

RESIDUS

RESIDU O RECURS? ELS PUNTS VERDS DE BARRI

Cicles superior de Primària, ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial

A través del descobriment del Punt Verd de barri, entendrem la importància i el funcionament d’aquestes instal·lacions, facilitant la reflexió sobre la quantitat i diversitat de residus que generem.

RESIDUS

TALLER D’ECODISSENY: TANQUEM EL CICLE!

ESO, Batxillerat i Cicles Formatius

Aproparem a l’alumnat el concepte emergent d’ecodisseny i economia circular de forma pràctica. Analitzarem els residus com a recursos i posarem sobre la taula la nostra imaginació i enginy per a millorar productes quotidians amb criteris d’ecodisseny.

COMPOSTATGE

DORA, LA COMPOSTADORA

Educació infantil, cicle incial de Primària i Educació Especial

La Dora explicarà als infants el conte del Pep, on aprendrem l’important paper de la fauna en el reciclatge de la matèria orgànica.

COMPOSTATGE

RECICLEM IMITANT LA NATURA: EL COMPOSTATGE

Cicles Mitjà i Superior de Primària

Si la natura pot reciclar les seves pròpies deixalles orgàniques, per què no fer-ho nosaltres? Aprendrem com a través del compostatge podem transformar els residus orgànics en un recurs.

COMPOSTATGE

DESCOBRIM I ANALITZEM EL PROCÉS DE COMPOSTATGE

ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial

Descobrirem com es possible convertir un residu en un recurs a través del procés de compostatge. Analitzarem els factors químics i físics que el regeixen i comprovarem nosaltres mateixos quins organismes hi intervenen.

VERD URBÀ

ANEM A L’HORT!

Educació infantil, Cicles inicial i mitjà de Primària, i Educació Especial

Els infants descobriran com es poden cultivar fruites i verdures a la ciutat, i els beneficis ambientals del verd urbà. A través de diverses dinàmiques, coneixeran les verdures de temporada.

 

MOBILITAT SOSTENIBLE

I TU, COM ET MOUS?

Cicles mitjà i superior de Primària, i Primer cicle d'ESO

Després d’analitzar quins mitjans de transport utilitzen els alumnes en el seu dia a dia i per accedir a l’escola, mitjançant dinàmiques i jocs, es posaran en relleu els impactes que ocasionen els vehicles de combustió a la ciutat i a la nostra salut.

 

SOSTENIBILITAT URBANA

INVESTIGUEM LA SOSTENIBILITAT AL BARRI

Cicle superior de Primària, ESO i Educació Especial

Els alumnes de forma autònoma realitzen la investigació de la sostenibilitat al barri, analitzant els 5 vectors principals del medi urbà: residus, aigua, energia, biodiversitat i mobilitat.

 

APROFITAMENT ALIMENTARI

JO NO LLENÇO… MENJO!

Cicle superior de Primària, ESO i Educació Especial

Llençar menjar? Ni parlar-ne! Actualment, molts aliments encara comestibles acaben a les escombraries. Entendrem les causes i conseqüències d’aquest problema i aprendrem estratègies de consum i alimentació que ens ajudaran a prevenir el malbaratament alimentari.

 

I TAMBÉ…

Activitats per a Casals d’estiu i visites al Punt Verd de Barri per a grups d’adults. Contacta i pregunta’ns!