Activitats per a centres educatius 2020-21

Activitats per a centres educatius 2020-21

A través de la nostra proposta pedagògica ajudarem als alumnes a esdevenir ciutadans corresponsables amb la sostenibilitat de la nostra ciutat, donant a conèixer el seu funcionament ambiental, el Punt Verd de barri, i bones pràctiques de gestió i prevenció de residus.

L’Aula Ambiental Sagrada Família disposa del Segell de Qualitat Educativa atorgat pel CIP (Consell d’Innovació Pedagògica).

Degut a la situació d’emergència sanitària en la qual vivim actualment i la necessitat d’adaptar les nostres mesures a les requerides pel Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Barcelona, hem hagut d’eliminar algunes de les activitats, per seguretat, i d’altres han sofert modificacions.

També hem pres una sèrie de mesures a tenir en compte durant les activitats, que resumim tot seguit.

Per qualsevol dubte contacteu amb nosaltres. 

MESURES DE SEGURETAT

CONDICIONS DE RESERVA

Reserves

Per a més informació contacteu-nos a: 

info@aulambiental.org – 934 350 547

Aquí teniu el catàleg del curs 2020-21. Degut a la situació sanitària actual hem hagut d’eliminar algunes de les activitats, per seguretat, i d’altres han sofert modificacions. Per qualsevol dubte contacteu amb nosaltres. 

Activitats

A continuació us resumim les diferents activitats incloses als catàlegs per al curs 2020-21:

RESIDUS

LES 3 R I EL PUNT VERD

Cicles inicial i mitjà de Primària, i Educació Especial

La colla de les 3R, en Recicla, na Reutilitza i en Redueix, us conviden a conèixer aquesta instal·lació de recollida de residus i descobrir les diferents funcions que compleix.

RESIDUS

RESIDU O RECURS? ELS PUNTS VERDS DE BARRI

Cicles superior de Primària, ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial

A través del descobriment del Punt Verd de barri, entendrem la importància i el funcionament d’aquestes instal·lacions, facilitant la reflexió sobre la quantitat i diversitat de residus que generem.

COMPOSTATGE

DORA, LA COMPOSTADORA

Educació infantil, cicle incial de Primària i Educació Especial

La Dora explicarà als infants el conte del Pep, on aprendrem l’important paper de la fauna en el reciclatge de la matèria orgànica.

VERD URBÀ

ANEM A L’HORT!

Educació infantil, Cicles inicial i mitjà de Primària, i Educació Especial

Els infants descobriran com es poden cultivar fruites i verdures a la ciutat, i els beneficis ambientals del verd urbà. A través de diverses dinàmiques, coneixeran les verdures de temporada.

 

MOBILITAT SOSTENIBLE

I TU, COM ET MOUS?

Cicles mitjà i superior de Primària, i Primer cicle d'ESO

Després d’analitzar quins mitjans de transport utilitzen els alumnes en el seu dia a dia i per accedir a l’escola, mitjançant dinàmiques i jocs, es posaran en relleu els impactes que ocasionen els vehicles de combustió a la ciutat i a la nostra salut.

 

SOSTENIBILITAT URBANA

INVESTIGUEM LA SOSTENIBILITAT AL BARRI

Cicle superior de Primària, ESO i Educació Especial

Els alumnes de forma autònoma realitzen la investigació de la sostenibilitat al barri, analitzant els 5 vectors principals del medi urbà: residus, aigua, energia, biodiversitat i mobilitat.

 

APROFITAMENT ALIMENTARI

JO NO LLENÇO… MENJO!

Cicle superior de Primària, ESO i Educació Especial

Llençar menjar? Ni parlar-ne! Actualment, molts aliments encara comestibles acaben a les escombraries. Entendrem les causes i conseqüències d’aquest problema i aprendrem estratègies de consum i alimentació que ens ajudaran a prevenir el malbaratament alimentari.

 

I TAMBÉ…

Activitats per a Casals d’estiu i visites al Punt Verd de Barri per a grups d’adults. Contacta i pregunta’ns!