Activitats per a centres educatius 2022-23

Activitats per a centres educatius 2023-24

A través de la nostra proposta pedagògica ajudarem als alumnes a esdevenir ciutadans corresponsables amb la sostenibilitat de la nostra ciutat, donant a conèixer el seu funcionament ambiental, el Punt Verd de barri, i bones pràctiques de gestió i prevenció de residus.

L’Aula Ambiental Sagrada Família disposa del Segell de Qualitat Educativa atorgat pel CIP (Consell d’Innovació Pedagògica).

CONDICIONS DE RESERVA

Reserves

Les reserves per al curs 2023-24 s’iniciaran el dia 30 de juny per als centres públics de l’Eixample i el dia 1 de setembre per a la resta de centres de la ciutat. Per a més informació contacteu-nos a: 

info@aulambiental.org – 934 350 547

Aquí teniu el catàleg del curs 2023-24. Per qualsevol dubte contacteu amb nosaltres. 

Activitats

A continuació us resumim les diferents activitats incloses als catàlegs per al curs 2023-24:

RESIDUS

LES 3 R I EL PUNT VERD

Cicles inicial i mitjà de Primària, i Educació Especial

La colla de les 3R, en Recicla, na Reutilitza i en Redueix, us conviden a conèixer aquesta instal·lació de recollida de residus i descobrir les diferents funcions que compleix.

RESIDUS

RESIDU O RECURS? ELS PUNTS VERDS DE BARRI

Cicles superior de Primària, ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial

A través del descobriment del Punt Verd de barri, entendrem la importància i el funcionament d’aquestes instal·lacions, facilitant la reflexió sobre la quantitat i diversitat de residus que generem.

RESIDUS

TALLER D'ECODISSENY, TANQUEM EL CICLE

ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i similars

Aproparem a l’alumnat el concepte emergent d’ecodisseny i economia circular de forma pràctica. Analitzarem els residus com a recursos i posarem sobre la taula la nostra imaginació i enginy per a millorar productes quotidians amb criteris d’ecodisseny.

COMPOSTATGE

DORA, LA COMPOSTADORA

Educació infantil, cicle incial de Primària i Educació Especial

La Dora explicarà als infants el conte del Pep, on aprendrem l’important paper de la fauna en el reciclatge de la matèria orgànica.

COMPOSTATGE

RECICLEM IMITANT LA NATURA

Cicle mitjà i superior de Primària

Si la natura pot reciclar les seves pròpies deixalles orgàniques, per què no fer-ho nosaltres? Aprendrem com a través del compostatge podem transformar els
residus orgànics en un recurs; comprovarem les diferències entre els diversos mètodes i coneixerem de forma pràctica els organismes compostadors.

COMPOSTATGE

DESCOBRIM I ANALITZEM EL PROCÉS DE COMPOSTATGE

ESO, Cicles Formatius i Batxillerat

Si la natura pot reciclar les seves pròpies deixalles orgàniques, per què no fer-ho nosaltres? Aprendrem com a través del compostatge podem transformar els
residus orgànics en un recurs; comprovarem les diferències entre els diversos mètodes i coneixerem de forma pràctica els organismes compostadors.

VERD URBÀ

ANEM A L’HORT!

Educació infantil, Cicles inicial i mitjà de Primària, i Educació Especial

Els infants descobriran com es poden cultivar fruites i verdures a la ciutat, i els beneficis ambientals del verd urbà. A través de diverses dinàmiques, coneixeran les verdures de temporada.

 

MOBILITAT SOSTENIBLE

I TU, COM ET MOUS?

Cicles mitjà i superior de Primària, i Primer cicle d'ESO

Després d’analitzar quins mitjans de transport utilitzen els alumnes en el seu dia a dia i per accedir a l’escola, mitjançant dinàmiques i jocs, es posaran en relleu els impactes que ocasionen els vehicles de combustió a la ciutat i a la nostra salut.

 

SOSTENIBILITAT URBANA

INVESTIGUEM LA SOSTENIBILITAT AL BARRI

Cicle superior de Primària, ESO i Educació Especial

Els alumnes de forma autònoma realitzen la investigació de la sostenibilitat al barri, analitzant els 5 vectors principals del medi urbà: residus, aigua, energia, biodiversitat i mobilitat.

 

APROFITAMENT ALIMENTARI

JO NO LLENÇO… MENJO!

Cicle superior de Primària, ESO i Educació Especial

Llençar menjar? Ni parlar-ne! Actualment, molts aliments encara comestibles acaben a les escombraries. Entendrem les causes i conseqüències d’aquest problema i aprendrem estratègies de consum i alimentació que ens ajudaran a prevenir el malbaratament alimentari.

 

EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

I NOSALTRES, QUE PODEM FER?

Cicle superior de Primària, ESO i Educació Especial

Després d’una introducció per contextualitzar als alumnes en la situació d’emergència climàtic, es farà un role playing on els alumnes hauran d’assumir el paper de diferents grups d’interessos: administració, ciutadania, pagesos, etc. i debatre, mediar i consensuar fins a posar-se d’acord per fer front a l’emergència climàtica.

I TAMBÉ…

Activitats per a Casals d’estiu i visites al Punt Verd de Barri per a grups d’adults. Contacta i pregunta’ns!