Park(ing) Day

Park(ing) Day

IMG_8627

El  Park(ing) Day és un esdeveniment  anual que té lloc en diverses ciutats  de tot el món. Es tracta d’una acció de ciutat performativa,  educativa i reinvindicativa, on diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament  en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu  de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el  medi ambient.

Aquesta iniciativa va sorgir a la ciutat de San Francisco l’any 2005, on el col·lectiu d’arquitectes Rebar va proposar una nova manera de mostrar i expressar aquesta reivindicació. Avui es fa a 200 ciutats d’arreu del món. Es pot trobar més informació de l’esdeveniment a nivell internacional a www.parkingday.org

El Parkin(ing) Day a Barcelona es realitza cada any el 3r divendres de setembre per tots els districtes de la ciutat coincidint amb la setmana de la mobilitat. I com no podia ser d’una altra manera, l’Aula Ambiental Sagrada participa en aquesta campanya amb tallers i jocs als espais infantils de l’Eixample.