Visitem l’Hostal Grau, un EcoHotel al cor de Barcelona

Aquest dimecres dia 11 de maig hem pogut visitar l’Hostal Grau, un petit EcoHotel ubicat al centre de Barcelona. De la ma de la seva propietària i del tècnic de l’empresa Green Room Hotels vam poder conèixer els orígens familiars de l’Hotel i l’actual projecte de sostenibilitat i com es plasma en la seva gestió diària.

El seu projecte es basa en l’ús de materials naturals i ecològics i l’estalvi de recursos, a l’hora que manté un ambient familiar i obert a la ciutat amb polítiques molt decidides en l’àmbit de la responsabilitat social. Des dels materials de construcció (lliure de PVC) al mobiliari (de materials reciclats i fet per empreses d’inserció social), o els llits (amb matalassos de materials orgànics); tot això dins un pla estratègic en sosteniblitat i amb l’objectiu de poder esdevenir un hotel certificat LEED, un dels certificats ambientals d’edificis més exigents.

També vam conèixer el projecte pilot de la Off-room: una habitació pensada per gaudir d’un descans únic gràcies a la minimització de les radiacions electromagnètiques. Podeu saber més d’aquest projecte a la seva pàgina web:

http://www.hostalgrau.com/why-green.html