Emergència lingüística

Del 12 al 21 de novembre se celebrarà a Catalunya la 26a edició de la Setmana de la Ciència.

Dins de la Setmana de la Ciència s’organitzaran tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics…, una gran oferta científica diferents formats a l’abast de tothom!

Dins d’aquest marc hem impulsat per primera vegada com a XEAB (Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona), al costat de l’ICUB i dues xarxes més de la ciutat, la Xarxa de Biblioteques i la Xarxa de Centres Cívics, una acció col·laborativa per salvar paraules antigues de l’oblit.

En aquesta acció, i amb motiu de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021, el Departament de Ciència i Universitats de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona que porta el nom de “Emergència lingüística”, es pretenen salvar de l’oblit aquelles paraules al voltant de l’alimentació, els hàbits de producció i consum sostenibles.

L’acció, que compta amb la participació de tots els públics, vol evidenciar la pèrdua de patrimoni lingüístic i sociològic en l’àmbit de l’alimentació. En el context actual, rescatar aquestes paraules suposa un exercici de memòria històrica i de recuperació d’usos i costums que tornen a ser necessaris per fer front a les actuals emergències climàtica i social. 

Com participar?

La recollida de paraules es farà a partir del dilluns 20 de setembre i fins el 15 d’octubre. Ho podeu fer online a través del següent enllaç.

O venir de forma presencial a l’Aula Ambiental de Sagrada Família, o equipaments que formin part de la XEAB, la Xarxa de Biblioteques o la Xarxa de Centres Cívics en els seus horaris respectius d’atenció al públic.