Receptes vegetals al mercat de Sagrada Família

El passat dissabte 16 d’octubre, en el marc de l’any i la Setmana de l’Alimentació Sostenible, el Mercat de Sagrada Família va acollir l’activitat “Tast de receptes amb proteïnes vegetals”, organitzada per l’Aula Ambiental de la Sagrada Família amb la col·laboració de la Biblioteca Josep M. Ainaud de Lasarte i els eixos de comerciants de Sagrada Família, Encants Nous i Avinguda Gaudí.

En la transició cap a models alimentaris més sostenibles, la reducció de la injesta de carn és un dels grans reptes que es presenten a la societat. Les proteïnes vegetals són una molt bona alternativa a aquest consum desmesurat de carn, econòmiques i saludables.

En aquesta activitat, la xef Zaraida Fernandez va ensenyar a preparar hamburgueses amb proteïnes vegetals texturitzades, de pipa i de pèsol, dos aliments que ens poden ajudar a reduir el consum de carn en el nostre dia a dia. A més, durant l’elaboració de la recepta, va compartir amb les assistents diferents trucs i consells per poder treballar millor amb aquest tipus d’aliments i preparacions. 

La Biblioteca va portar una petita mostra de tots els llibres sobre cuina i receptes veganes que tenen a l’equipament, i gràcies a la col·laboració dels eixos de comerciants, vam poder sortejar tres lots que contenien tots els ingredients necessaris per preparar les hamburgueses a casa. L’activitat va ser tot un èxit que esperem poder repetir ben aviat.