Joguines amb molta vida!

Durant els mesos de novembre i desembre a l’aula només pensem en una cosa! Les joguines i les campanyes de Nadal de totes les grans plataformes comercials de la ciutat. 

Però que passa amb totes aquelles joguines que busquen un infant que les estimi? 

A vegades no som conscients de la quantitat de recursos que s’han de fer servir per fabricar una joguina nova, a més moltes vegades els jocs estan fet amb materials plàstics que són difícilment reciclables i acaben llançats en abocadors, provocant greus problemes ambientals. 

Per evitar totes aquestes conseqüències, ja som moltes les entitats que lluitem per a construir un nou model de consum de joguines, més responsable i basat en l’intercanvi i els materials ecològics.

Iniciatives en les que hem participat

Renova les teves joguines

Durant el mes de novembre l’aula va esdevenir un punt de recollida de joguines per a participar del Renova les teves joguines. 

Aquesta és una campanya a nivell de ciutat que pretén crear un gran mercat d’intercanvi de joguines per a tots els infants de Barcelona. Així, aquests aprenen els valors del consum responsable a través d’algo que és molt apreciat per a ells i elles: les joguines. 

L’edició d’enguany ha sigut molt especial, perquè a més de ser la primera edició presencial i amb intercanvi físic, després de 3 anys de parada a causa del Covid-19, també ha sigut el 10é aniversari del projecte!

A l’Eixample hem participat diferents entitats i equipaments: els centres cívics del Districte i els Casals Infantils d’Urgell, Sagrada Família, Cotxeres Borrell i Fort Pienc. A hores d’ara tant l’aula com el casal infantil de Sagrada Família ja hem fet l’intercanvi, però la resta encara estan oberts a la ciutadania perquè puguin participar! Consulta els horaris i espais aquí.

El passat 26 de novembre vam celebrar al Casal Infantil de Sagrada Família la festa d’intercanvi de joguines del Renova al barri. La jornada va constar d’un espectacle fantàstic i dos tallers per als més petits i grans de la casa. Des de l’Aula vam dinamitzar el taller de construcció de peluixos, que consisteix en re-fer peluixos malmesos o trencats amb noves parts! Reparar les joguines per convertir-les en coses noves.

I si encara no saps ben bé com funciona o que és el Renova les teves joguines estigues atent/a al següent vídeo!

Recollida solidària de joguines del barri de Sagrada Família

Del 22 de novembre al 17 de desembre a Sagrada Família té lloc la recollida de joguines de 2a mà. Les entitats del barri treballem plegades durant la campanya de Nadal per recollir jocs i joguines al barri i fer un gran mercat d’intercanvi! Consulteu els punts d’intercanvi i l’horari de cada centre:

Programa d’activitats de Nadal al barri de Sagrada Família

Del 15 al desembre al 5 de gener, al barri de Sagrada Família: FEM NADAL!

No et perdis cap activitat ni proposta per tota la família. I sobretot, no us quedeu sense plaça pel taller que organitzem l’Aula per al dia 4 de gener a partir de les 12.30 h. 

Taller de creació de peluixos: Ajuda’ns a crear peluixos completament nous a partir de peces velles de joguines antigues. Imaginació al poder! 

Consulta tot el programa i activitats aquí