Programa d’activitats Primavera 2022

Programa d'activitats Primavera 2022

Aquesta primavera explorarem la relació entre la nostra salut i la natura, i analitzarem Barcelona com a ciutat educadora. També celebrarem l’arribada del bon temps participant a les festes majors dels barris i algunes festivitats assenyalades. Donada la situació canviant respecte la crisis sanitària anirem incorporant noves activitats i farem modificacions. 

Et pots descarregar el programa aquí. Totes les activitats estan subjectes a canvis o anul·lació a causa de situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19. Us convidem a estar atents i atentes a les nostres xarxes socials i pàgina web, des d’on es publicaran totes les modificacions. Segueix-nos a través del nostre Instagram, Twitter i Facebook.

Algunes de les activitats es faran en format online i totes seran sempre amb inscripció prèvia (a no ser que s’indiqui com a activitat oberta) i seguint totes les mesures d’higiene i seguretat.

Si voleu estar al dia de totes les notícies i activitats de l’Aula us podeu donar d’alta del butlletí electrònic per rebre la informació actualitzada.

Podeu seguir contactant amb nosaltres a través del correu electrònic info@aulambiental.org o bé a través del formulari de consultes de la web.

Inscripcions

A no ser que s’indiqui el contrari, totes les activitats requereixen inscripció prèvia. Totes les activitats són gratuïtes i enguany les incripcions s’obriran a les 10 h del dimecres 20 d’abril. Les inscripcions rebudes amb anterioritat no seran vàlides. 

Pots realitzar la inscripció de les següents maneres:  

ABRIL

PUNT D'INTERCANVI DE LLIBRES AL CARRER

FESTA MAJOR DE SAGRADA FAMÍLIA

Dilluns 25 d'abril de 10.30 h a 13.30 h i de 16.30 h a 19 h.

pill al carrer (1)

Renova la teva biblioteca post diada de Sant Jordi, Jordina i Georgina de la forma més sostenible. Dona-li una nova vida als teus llibres i descobreix noves històries en aquest dia tan especial de PILL al carrer.

Lloc: Pèrgola ambiental de l’Aula Ambiental. Activitat oberta.

INAUGURACIÓ DE LA PRIMERA NEVERA SOLIDÀRIA DEL BARRI

FESTA MAJOR DE SAGRADA FAMÍLIA

Dimecres 27 d'abril a les 17 h.

nevera

Vine a conèixer “La nevera solidària”, el nou projecte comunitari del barri de reaprofitament alimentari! Participa i assabenta’t de com pots col·laborar! A més podràs jugar a la dinàmica de la nevera per assabentar-te de com conservar els aliments correctament.

Lloc: Casal de barri Espai 210 (c/Padilla, 210). Coorganitzat amb Casal de Barri Espai 210 i El Guaret. Activitat oberta.

REFLEXIONEM: RENOVABLES I TRANSICIÓ ENERGÈTICA

FESTA MAJOR DE SAGRADA FAMÍLIA

Dijous 28 d'abril a les 20 h.

machini

La revista Soberania Alimentaria ens convida a veure el curtmetratge “Machini” i reflexionar sobre l’espoli de les falses renovables. A partir de l’exemple de les mines de cobalt a la RD del Congo, parlarem del colonialisme extractiu. I amb la projecció d’altres documents audiovisuals reflexionarem sobre propostes de transició energètica i sobre el consum responsable d’energia.

Lloc: Pèrgola de l’Aula Ambiental. A càrrec d’Espai Consum Responsable, Soberanía Alimentaria i Observatori del Deute en la Globalització. Coorganitzat amb Centre Cívic Sagrada Família. Inscripcions a partir del 21 d’abril a ccsagradafamilia.net o al 934508917.

MAIG

VÍDEO

DESCOBRINT LES REPERCUSSIONS DE LA PIROTÈCNIA

Esten al canal de Youtube de l'Aula, properament

L’ús de la pirotècnia està sent cada cop més qüestionat, especialment per les conseqüències que té per persones, animals i medi ambient. Vine a xerrar i debatre amb nosaltres sobre les repercussions dels focs artificials.

Properament, publicació del vídeo al nostre canal de Youtube

TALLER

BARRETES ENERGÈTIQUES SALUDABLES

Diumenge 15 de maig de 10.30 h a 12 h.

Taller saludable i deliciós per pujar-te a la bici amb la panxa ben plena i les piles ben carregades. Dins de les jornades Mou-te al Parc, dinamitzarem aquest taller d’elaboració de barretes energètiques perquè les més petites de la casa participin a continuació de la KidicalMass amb tota l’energia possible!

Lloc: Parc de la Dona i l’ocell (c/Tarragona, 76). Coorganitzat amb Camí Amic. Dins del marc de Mou-te al Parc. Activitat oberta.

FIRA DE LA CESCA

FESTA MAJOR DE PRIMAVERA DE L'ESQUERRA DE L'EIXAMPLE

Dissabte 21 de maig a les 12 h.

20220521_125651

Coneixem la biodiversitat de la ciutat amb el nostre joc del Memori gegant dels animals de Barcelona i apren com fer un planter residu zero per omplir de primavera casa teva!

Lloc: Espai Associatiu Lola Anglada. 

XERRADA

SEXTALK

Activitat anul·lada.

Parlem sobre la sexualitat conscient i sostenible. Quin impacte té l’ús dels productes d’un sol ús en la gestió del sagnat, la importància de la nostra cura íntima i personal i de l’eliminació dels tòxics i químics en la nostra rutina d’higiene.

Lloc: Centre LGTBI Barcelona (C/ Compte Borrel, 22). A càrrec de Sexus. Coorganitzat amb Assemblea de Joves de Sant Antoni. 

TALLER

COMPRESES DE TELA

Dijous 26 de maig a les 18.30 h

La revolució de la gestió del sagnat: deixar enrere els residus i els mètodes tradicionals, alhora que estalvies i recuperes peces tèxtils antigues. Tot això i molt més al taller d’elaboració de compreses de teles.

Lloc: Casal de Barri Espai 210 (C/ Padilla, 210). A càrrec de DeTela. Coorganitzat amb Casal de Barri Espai 210. Dins del marc del Renova la roba.

NATURA I ARQUITECTURA MODERNISTA

FESTA MAJOR DE LA DRETA DE L'EIXAMPLE

Dissabte 28 de maig a les 12 h.

ruta modernista

Els arquitectes modernistes s’inspiraven sovint en la natura. En aquesta ruta descobrirem els elements naturals i la decoració floral que són presents en moltes façanes modernistes de l’Eixample.

Aquesta activitat compta amb intèrpret de llengua de signes catalana. 

Lloc: s’informarà del punt de trobada amb la formalització de la inscripció. A càrrec de Fragments.

ACTIVITATS FAMILIARS

FESTA MAJOR DE LA DRETA DE L'EIXAMPLE

Del 27 al 29 de maig.

Activitats familiars FM

Busqueu-nos a l’espai d’entitats de la Fira Modernista, on us esperem amb els nostres jocs gegants, els més divertits i sostenibles!

Coorganitzat amb Associació de Veïns i veïnes de la Dreta i Casal de Joves de la Dreixa. Activitat oberta.

JUNY

VISITA

CENTRE DE RECUPERACIÓ D'ANIMALS MARINS (CRAM)

Dimecres 8 de juny a les 11 h.

Amb motiu del dia Mundial dels Oceans, anem a fer una visita guiada al CRAM, pensada per aquelles persones amb inquietuds sobre el medi marí, la seva conservació i les accions que s’hi poden dur a terme. Visitarem les instal·lacions i els espais restringits i coneixerem en profunditat com va començar la Fundació CRAM i com funciona. Descobrirem les tasques que duen a terme dia a dia els veterinaris, biòlegs i voluntaris i alguns casos clínics, els pacients i algunes accions que s’han fet per minimitzar les amenaces del medi marí.

S’informarà del punt de trobada en el moment de la inscripció. Coorganitzat amb Aula Ambiental de Sant Andreu i El Centre de la Platja. En motiu del Dia Mundial dels Oceans. Inscripcions a centreplatja@bcn.cat.

RUTA

BICICLETADA AMBIENTAL

Diumenge 12 de juny a les 10.30 h.

Dins del marc del Dia Mundial del Medi Ambient, algunes aules ambientals ens hem unit per dinamitzar unes jornades per fer d’altaveu als èssers vius que ens envolten. Des del Districte de Sant Andreu i de la mà de l’Aula Ambiental de Sant Andreu, marxarem en bicicleta, reivindicant a més un canvi en el model de ciutat, amb el lema “Animals pel clima”, la ruta culminarà a la plaça de les Glòries, on la XEAB a més, organitza unes jornades d’activitats per a tota la família.

Inscripció prèvia a santandreuambiental@bcn.cat o trucant al 650 97 61 71. Punt de trobada: Plaça de Ferran Reyes. Coorganitzat amb XEAB (Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona).  

ACTIVITATS FAMILIARS

FESTA MAJOR DE FORT PIENC

Del 9 al 19 de juny.

Gaudiu de la Festa Major de Fort Pienc a la matinal infantil plena de propostes per tota la família.  

ALTRES ACTIVITATS

MERCAT DE PAGÈS

Diumenge 5 de juny

Veniu a conèixer el mercat de pagès i els seus productes en aquesta vetllada on hi trobareu múltiples activitats relacionades amb l’ecologia i l’economia social i solidària.

logo aula