Programa d’activitats Hivern 2023

Programa d'activitats Hivern 2023

Aquest hivern reivindiquem una ciutat per viure i amable amb tothom i amb totes les formes de vida. També repassarem algunes fórmules per fer un bon ús dels recursos des de casa i participarem a les Festes del barri de Sant Antoni. Us animem a seguir-nos a través de les xarxes socials per possibles ampliacions i modificacions en el programa d’activitats.ncia i la natura. A més, participarem de les Festes Majors de Sant Antoni.

Us podeu descarregar el programa en pdf fent clic aquí.

El programa pot anar patint variacions. Totes les novetats les publicarem al web i xarxes socials, on el podrem tenir actualitzat en tot moment. Si voleu estar al dia no dubteu en inscriure-us al butlletí electrònic.

No us perdeu cap actualització a través del nostre Instagram, Twitter i Facebook.

Podeu seguir contactant amb nosaltres a través del correu electrònic info@aulambiental.org o bé a través del formulari de consultes del web.

#ActivitatsAula 

INSCRIPCIONS

A no ser que s’indiqui el contrari, totes les activitats requereixen inscripció prèvia. Totes les activitats són gratuïtes i enguany les incripcions s’obriran a les 10h del dimecres 18 de gener. Les inscripcions rebudes amb anterioritat no seran vàlides. 

Pots realitzar la inscripció de les següents maneres: 

ACTIVITATS

GENER

BICICLETADA POPULAR DE SANT ANTONI

FESTA MAJOR SANT ANTONI

Diumenge 15 de gener a partir de les 10 h.

Durant les Festes Majors de Sant Antoni, participem de la bicicletada popular del barri! Reivindiquem una ciutat amable amb les persones i que aposti per models més sostenibles que vetllin per la salut de totes les veïnes. 

Abans de la bicicletada, us oferim dues activitats per agafar forces per pedalar de valent! Hi trobaràs un mercat sense diners de productes de segona mà relacionats amb la bicicleta: porta allò que ja no necessites i emporta’t verdaderes meravelles! I per acabar, un taller d’estampació. Recorda portar la teva samarreta.

Activitat oberta. Lloc: Cruïlla del c/ Borrell cantonada amb c/ Parlament. Coorganitzat amb Camí Amic.

FEBRER

TALLER

ANELLAMENT D'OCELLS

Dissabte 4 de febrer a les 10 h.

ocells besòs

Us convidem a gaudir d’un matí de descoberta de la biodiversitat i singularitat de la desembocadura del riu Besòs. L’ornitòleg Xavier Larruy ens parlarà sobre les diferents espècies que viuen dins d’aquest espai amb un elevat valor biològic i paisatgístic, i ens mostrarà com fan l’anellament per tal de conèixer les aus que habiten en aquests tipus d’ambients.

Punt de trobada: estació de Renfe R1 Sant Adrià del Besòs. Coorganitzat amb Aula Ambiental de Sant Andreu. En el marc del Dia Mundial dels Aiguamolls. 

ACTIVITAT FAMILIAR

PLANETARI MÒBIL

Dijous 16 de febrer, diferents torns entre les 17 i les 19 h.

planetari2

Dins d’aquesta infraestructura inflable, amb imatges en 4K i so envoltant, descobrirem les aportacions de diferents dones a l’astronomia al llarg de la història, mentre passegem per l’univers amb aquesta nau espacial tan original.

Activitat oberta (segons ordre d’arribada). Lloc: Biblioteca Sofia Barat (c/ Girona, 64). A càrrec de Cel Obert Planetari i Ciència Mòbil. Col·labora Biblioteca Sofia Barat. En el marc del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència.

TALLER

TINTS NATURALS

Dimecres 15 de febrer a les 11 h.

tints1

Practicarem una manera més sostenible d’utilitzar els recursos, donant una segona vida a la roba que ja no ens posem tot tenyint-la amb tints que ens ofereix la natura. 

 A càrrec d’Òrbita tinta. 

ACTIVITAT FAMILIAR

CARNESTOLTES SOSTENIBLE I CREATIU

Dijous 16 de febrer a les 17 h.

*Al programa en paper la data està errada, la correcta és aquesta*

Vine a crear la teva disfressa reutilitzant peces de roba, cartró i altres materials, d’una manera original i divertida. A més a més, ajudaràs a reduir els residus que contaminen el planeta!

Activitat oberta. Lloc: Jardins de Flora Tristán (c/ Padilla, 208). Coorganitzat amb Xarxa Dos Deu.

MARÇ

EXPOSICIÓ

LA FORÇA DE L'ECOFEMINISME

De l'1 al 31 de març.

miniatura per la web de la coope

Per celebrar el Dia de la Dona Treballadora (8 de març), estrenem aquesta exposició amb la què podràs familiaritzar-te amb l’ecofeminisme i on s’hi recolliran les seves principals veus inspiradores. Visitable en horari d’obertura del centre.

Lloc: Casal de Barri Espai 210. En el marc del 8M; dia de la dona treballadora.

XERRADA

VERD URBÀ, FONT DE VIDA

Dijous 16 de març a les 17 h.

itinerari animal latitude

L’activitat ha patit modificacions a causa de la situació actual de sequera.

Una ciutat amable ha de respectar totes les formes de vida i aprofitar els petits raconets per omplir-los de verd. En aquesta xerrada veurem com podem adaptar el verd urbà i el de casa a la situació actual de sequera, i quines espècies s’adapten millor a l’actual clima mediterrani. 

A càrrec de Mireia Querol. En el marc de Cuidem Barcelona.

LA CLARIANA

ACTIVITATS PER A FOMENTAR LA SOSTENIBILITAT

Diumenge 19 de març al matí.

Dos diumenges al mes, des de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona oferim activitats per la ciutadania amb l’objectiu d’estendre la cultura de la sosteniblitat en aquest espai a Glòries. Estigueu atentes per veure què hem preparat per a l’hivern!

LA CLARIANA

LES SENSACIONS DE L'AIGUA I BCN MULLA'T!

Diumenge 19 de març d'11 a 13.30 h.

cel_obert

A través d’aquest espai d’experimentació i joc lliure, descobrirem les propietats de l’aigua i com es comporta en els seus diferents estats mentre juguem amb vaixells i fem experiments. També entendrem què són els núvols i com es produeix la pluja. A més, coneixerem el cicle urbà de l’aigua i els elements que en formen part. 

Activitat oberta. Lloc: La Clariana de les Glòries. A càrrec de Cel Obert sensacions de l’Univers i Aula Ambiental. Coorganitzat amb la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB). En el marc del Dia Mundial de l’Aigua. Més informació aquí.

VISITA

LES ENTRANYES DE LA CIUTAT: LES CLAVEGUERES

Dimecres 22 de març a les 10 h.

clavegueres2

Coneixerem l’únic tram de les clavegueres de Barcelona que es pot visitar per acostar-nos al cicle de l’aigua a la ciutat i conèixer com funciona. La xarxa de clavegueram garanteix la higiene i la salut pública, evita possibles inundacions i facilita el sanejament de les aigües residuals. Reflexionarem sobre la importància de l’aigua com a bé escàs i la corresponsabilitat que tenim en el manteniment d’aquest recurs. La nova cultura de l’aigua pot ser una de les respostes als reptes que ens planteja el canvi climàtic i les conseqüències que provoca en la vida quotidiana de les persones.

Inscripcions aquí. Punt de trobada a concretar en el moment de la inscripció. Coorganitzat amb la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB). Amb el suport de Barcelona Cicle de l’Aigua, SA. En el marc del Dia Mundial de l’Aigua.

TALLER FAMILIAR

REDIBUIXAR BARCELONA

ACTIVITAT ANUL·LADA

Imaginarem i dissenyarem un nou model urbà per Barcelona, més vivible i respectuós amb les persones i el medi ambient. Per fer-ho, ens inspirarem amb el còmic digital “Redibuixar Barcelona” on s’aborden, d’una manera amena tant per a joves com per adults, els impactes de la planificació urbana i de la mobilitat en la salut a través d’elements com la contaminació atmosfèrica, el soroll, els espais naturals o el sedentarisme.

Activitat oberta. Lloc: Jardins Ermessenda Carcassona (c/ del Comte d’Urgell, 145). A càrrec d’ISGlobal. Coorganitzat amb Camí Amic.

ALTRES ACTIVITATS DESTACADES

PROJECTE RECETAS

BARRI DE SAGRADA FAMÍLIA

Durant tot el trimestre

Aquest projecte pilot a diferents ciutats d’Europa investiga l’impacte de la prescripció social en els espais naturals per a adolescents i adults en la disminució del seu sentiment de solitud. Més endavant publicarem les activitats relacionades amb el projecte.