Programa d’activitats Tardor 2022

Programa d'activitats Tardor 2022

Copia de capçalera tardor 2022

Aquesta tardor seguirem aprenent com prevenir residus en el nostre dia a dia i continuarem reivindicant una ciutat per a tothom i que incorpora la mirada ecologista. Ens unirem a alguns esdeveniments tardorencs com el Park(ing) Day, el Renova, la Setmana de Prevenció de Residus i les Festes Majors de diversos barris de l’Eixample.

Us animem a seguir-nos a través de les xarxes socials i a consultar el programa actualitzat a la pàgina web per possibles canvis.

Si voleu estar al dia no dubteu en inscriure-us al butlletí electrònic.

Algunes de les activitats es faran en format online i totes seran sempre amb inscripció prèvia i, aquelles que siguin en format presencial, seguiran totes les mesures d’higiene i seguretat.

No us perdeu cap actualització a través del nostre Instagram, Twitter i Facebook.

Podeu seguir contactant amb nosaltres a través del correu electrònic info@aulambiental.org o bé a través del formulari de consultes del web.

#ActivitatsAula 

INSCRIPCIONS

A no ser que s’indiqui el contrari, totes les activitats requereixen inscripció prèvia. Totes les activitats són gratuïtes i enguany les incripcions s’obriran a les 10h del 21 de setembre. Les inscripcions rebudes amb anterioritat no seran vàlides. 

Pots realitzar la inscripció de les següents maneres: 

ACTIVITATS

SETEMBRE

TALLER FAMILIAR

ALFORGES VERDES

Divendres 16 de setembre a les 17 h.

Construirem unes cistelles o alforges molt senzilles i pràctiques que ens permetran començar a atrevir-nos a agafar la bicicleta per anar a fer les compres quotidianes a les botigues del nostre barri o poble, portar el berenar a l’escola, etc. El cartró és un material reciclable i econòmic i que, a més, permet ser dibuixat i estampat, de manera que les alforges personalitzades ens permetran lluir la nostra creativitat per tot arreu per on passegem amb la bicicleta.

Lloc: Davant l’Aula Ambiental. Coorganitzat amb Casal de Barri Espai 210 i Pla Comunitari Sagrada Família. A càrrec de Maraki en bicicleta. En el marc del Park(ing) Day Barcelona

OCTUBRE

BICICLETADA POPULAR

FESTA MAJOR DE L'ESQUERRA DE L'EIXAMPLE

Diumenge 2 d'octubre a les 10.30 h.

Enguany tornem a reivindicar la mobilitat sostenible, per tal que la bicicleta i els mitjans de transport d’emissions 0 siguin dia a dia l’opció número 1 per moure’s per la ciutat!

Lloc: Plaça Interior d’Illa Rosa Deulofeu – Calàbria, Viladomat. Coorganitzat amb Camí Amic. Activitat oberta.

BIODIVERSITAT I MOVIMENTS SOCIALS AL TERRITORI

FESTA MAJOR DE L'ESQUERRA DE L'EIXAMPLE

Dimarts 4 d'octubre a les 18 h.

Convidarem diverses entitats activistes, que treballen la custòdia del territori, a parlar sobre la situació actual de la biodiversitat a la ciutat comtal i la relació que es genera amb la població barcelonina.

A càrrec de APAECC i altres entitats ecologistes. Inscripcions a la web del CRAJ. Lloc: Espai Associatiu Lola Anglada (c/ Rocafort, 236). Coorganitzat amb Casal de Joves Queix.

XERRADA - TALLER

ELS MISTERIS DE LES PAPALLONES

Dijous 6 d'octubre a les 17 h.

En aquesta xerrada coneixeràs què és una papallona i les espècies més representatives de Catalunya. També descobrirem com participar en projectes de ciència ciutadana per a la seva conservació i com afavorir la seva presència a la ciutat.

A càrrec de Mireia Querol

TALLER

BUIDEM ELS COMPOSTADORS

Dilluns 10 d'octubre a les 17.30 h.

Aquesta tardor buidarem per primer cop els compostadors comunitaris de l’Hort de la Lola! Vols saber com és el procés de garbellat del compost? Vine a les jornades compostaires de l’Esquerra de l’Eixample.

Lloc: Hort de la Lola (c/ de Rocafort, 236). Coorganitzat amb Casal de Joves El Queix i Hort de la Lola. Activitat oberta. 

CONTACONTES

AMUNT I AVALL, PAGESES, CUCS I ALLS

Dijous 13 d'octubre a les 17.30 h.

Aquesta és una història que ens farà pujar i baixar, baixar i pujar… Jacinta és una petita agricultora que ha treballat de valent per convertir el seu camp a l’agricultura ecològica, però la ciutat creix i els sòls s’estan contaminant. Farem un viatge ple de sorpreses a través dels meravellosos misteris del sòl, en el qual descobrirem com la seva salut és també la nostra.

Lloc: Biblioteca Sofia Barat (c/ Girona, 64). A càrrec de La Cuentista. En el marc del Dia de l’Alimentació. Activitat oberta. Recomanada per infants a partir de 4 anys.

DIA DE L'ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

FESTA MAJOR SAFRADA FAMÍLIA

Diumenge 16 d'octubre de 10 h a 16 h.

Acosta’t al Mercat de pagès, durant tot el matí, paradetes dels producors, taller de reaprofitament alimentari, tallers infantils, vermut musical, dinar popular i signatura
de la Iniciativa Legislativa Popular.

Lloc: c. Provença, entre Sardenya i Sicília
En cas de pluja: Casal de Barri Espai 210 (c. Padilla, 210). Coorganitzat amb: Pla de desenvolupament comunitari, Xarxa de Consum i Casal de Barri Espai 210

ESCOCELLADA

FESTA MAJOR SAFRADA FAMÍLIA

Dijous 20 d'octubre a les 17.30 h

Entre totes i tots plantarem l’escocell de l’olivera davant de l’aula ambiental per enverdir la ciutat. Saps que tu també pots apadrinar un escocell? Vine a descobrir aquest nou projecte de l’Ajuntament, nosaltres t’ajudem!

Lloc: Davant de l’Aula Ambiental (c/Lepant 281). Activitat oberta en el marc del Cicle d’Activitats a la Sagrada Família pel Dia Mundial de l’Alimentació.

NOVEMBRE

TALLER

DIDALTRUCK

Dilluns 7 de novembre de 17 a 20 h.

Amb aquest servei mòbil ens ensenyaran a fer petits arranjaments i tècniques de transformació i upcycling per poder allargar la vida útil de la nostra roba.

Lloc: Jardins de Flora Tristan (c/ Padilla, 208). A càrrec de Solidança. Coorganitzat amb Xarxa Dos Deu. Activitat oberta.

TALLER

RECICLATGE MUSICAL

Diumenge 13 de novembre d'11 a 13.30h

Crearem els nostres propis instruments de percussió menor amb material reciclat. Un cop els tinguem acabats, farem un concert tots plegats fent sonar els nostres nous instruments.

Lloc: Clariana (Plaça de les Glòries). A càrrec de La Sala. Coorganitzat amb XEAB. Activitat oberta.

TALLER FAMILIAR

TITELLES AMB MITJONS

Dimarts 22 de novembre de 16.30 a 18 h.

Us ha passat mai que els mitjons es perden dins la rentadora? O al calaix de la roba? Què en podem fer dels que queden desaparellats? Veniu en família al taller de titelles i deixeu anar la imaginació creant els personatges més curiosos a partir d’aquesta petita peça de roba.

Lloc: Pèrgola Ambiental de Fort Pienc (Plaça Anna Lizarran). A càrrec de Reparat Millor Que Nou. En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Activitat oberta.

XERRADA

SEXTALK

ANUL·LADA

Parlem sobre la sexualitat conscient i sostenible. Quin impacte té l’ús dels productes d’un sol ús en la gestió del sagnat i el medi ambient, i la importància de la nostra cura íntima i personal i de l’eliminació dels tòxics i químics en la nostra rutina d’higiene.

Lloc: Casal Transformadors (C/ d’Ausiàs Marc, 60). A càrrec de Sexus, Konsulta’m i ATE Eixample. Coorganitzat amb PIJ Eixample. En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

XERRADA

MOMENT SOLAR

Dimecres 30 de novembre a les 11 h.

Moment Solar Barcelona és una campanya que pretén aprofitar els terrats de la ciutat per generar energia. Els edificis d’habitatges són un dels principals consumidors d’energia a la ciutat. Ara hi ha l’oportunitat de convertir els edificis en petites centrals generadores produint gran part de l’energia que consumeixen aprofitant l’energia del sol. Vina a la xerrada a saber-ne més sobre el projecte.

A càrrec de l’Agència d’Energia de Barcelona. 

DESEMBRE

Sortida

MAPATHON

Divendres 2 de desembre a les 17 h.

En el marc de la Mapathon, descobrirem el barri de la Sagrada Família amb les ulleres de la inclusió. Ajuda’ns a saber com d’accessible és el nostre barri.

Coorganitzat amb l’IMD i la UPC. En el marc del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat.

XERRADA

MOMENT SOLAR

Dijous 15 de desembre a les 18 h.

Moment Solar Barcelona és una campanya que pretén aprofitar els terrats de la ciutat per generar energia. Els edificis d’habitatges són un dels principals consumidors d’energia a la ciutat. Ara hi ha l’oportunitat de convertir els edificis en petites centrals generadores produint gran part de l’energia que consumeixen aprofitant l’energia del sol. Vina a la xerrada a saber-ne més sobre el projecte.

A càrrec de l’Agència d’Energia de Barcelona. 

ACTIVITAT FAMILIAR

QUÈ FAN LES JOGUINES A LA BOTIGA DE LA TERE?

Divendres 16 de desembre a les 17 h.

Amb l’objectiu de facilitar informació als nens i les nenes (i les seves famílies) sobre els principis del consum responsable aplicat a les joguines, s’explicarà un conte per a infants de 4 a 8 anys que convidarà a reflexionar d’on venen les joguines, quin viatge fan per arribar a la botiga de la Tere, de quins materials estan fetes, etc. També es qüestionarà si a les fàbriques s’han tingut en compte els seus treballadors i també la simbologia d’algunes joguines, així com l’ús igualitari, no sexista i inclusiu.

Finalment s’oferirà una proposta amb joguines responsables pels més menuts i es presentarà la  guia de Consum Responsable de Jocs i Joguines elaborada pels infants de diferents escoles de la Barcelona.

Lloc: Casal Infantil Cotxeres Borrell (C/ Viladomat, 2). A càrrec d’Espai Consum Responsable. Coorganitzat amb Espai Consum Responsable i Casal Infantil Cotxeres Borrell. En el marc de la mostra de jocs i joguines de l’Eixample. Inscripcions trucant al 933 24 83 50.

TALLER FAMILIAR

JOGUINES RECICLADES

Dijous 22 de desembre de 16.30 a 18.30 h.

Paradeta informativa sobre consum responsable per un nadal més sostenible, i taller de joguines amb material reutilitzat.

Lloc: Fira de nadal de la Plaça Sagrada Família. Coorganitzat amb Xarxa Dos Deu, Espai Consum Responsable i Pla de Desenvolupament Comunitari Sagrada Família.  Activitat oberta.

ALTRES ACTIVITATS

PILL AL CARRER

Dilluns 19 de setembre i dilluns 31 d'octubre

El Punt d’Intercanvi de Llibres surt al carrer aprofitant les últimes jornades de bon temps!

Vine i dona-li una segona vida als llibres que ja no vols a casa i emporta’t noves aventures sota el braç.

queix