Programa d’activitats Tardor 2022

Programa d'activitats Tardor 2022

Copia de capçalera tardor 2022

Aquesta tardor seguirem aprenent com prevenir residus en el nostre dia a dia i continuarem reivindicant una ciutat per a tothom i que incorpora la mirada ecologista. Ens unirem a alguns esdeveniments tardorencs com el Park(ing) Day, el Renova, la Setmana de Prevenció de Residus i les Festes Majors de diversos barris de l’Eixample.

Us animem a seguir-nos a través de les xarxes socials i a consultar el programa actualitzat a la pàgina web per possibles canvis.

Si voleu estar al dia no dubteu en inscriure-us al butlletí electrònic.

Algunes de les activitats es faran en format online i totes seran sempre amb inscripció prèvia i, aquelles que siguin en format presencial, seguiran totes les mesures d’higiene i seguretat.

No us perdeu cap actualització a través del nostre Instagram, Twitter i Facebook.

Podeu seguir contactant amb nosaltres a través del correu electrònic info@aulambiental.org o bé a través del formulari de consultes del web.

#ActivitatsAula 

INSCRIPCIONS

A no ser que s’indiqui el contrari, totes les activitats requereixen inscripció prèvia. Totes les activitats són gratuïtes i enguany les incripcions s’obriran a les 10h del 21 de setembre. Les inscripcions rebudes amb anterioritat no seran vàlides. 

Pots realitzar la inscripció de les següents maneres: 

ACTIVITATS

SETEMBRE

TALLER FAMILIAR

ALFORGES VERDES

Divendres 16 de setembre a les 17 h.

Construirem unes cistelles o alforges molt senzilles i pràctiques que ens permetran començar a atrevir-nos a agafar la bicicleta per anar a fer les compres quotidianes a les botigues del nostre barri o poble, portar el berenar a l’escola, etc. El cartró és un material reciclable i econòmic i que, a més, permet ser dibuixat i estampat, de manera que les alforges personalitzades ens permetran lluir la nostra creativitat per tot arreu per on passegem amb la bicicleta.

Lloc: Davant l’Aula Ambiental. Coorganitzat amb Casal de Barri Espai 210 i Pla Comunitari Sagrada Família. A càrrec de Maraki en bicicleta. En el marc del Park(ing) Day Barcelona

FORMACIÓ

COMPOSTFEST - INICIACIÓ AL COMPOSTATGE

Dimecres 28 de setembre a les 17.30 h

Iniciem un compostador comunitari. Què hem de tenir en compte? La dimensió, el lloc, el protocol de maneig i manteniment, el llit mare, etc. Aquests són alguns dels aspectes que hem de tenir en compte a l’hora de iniciar un compostador comunitari. Al Bosc Turull veurem de forma pràctica possibles solucions per fer un projecte de compostatge comunitari exitòs.

A càrrec d’Espai Ambiental Cooperativa. Lloc: Aula Ambiental Bosc Turull. Inscripcions a través del 932133945 o enviant un correu a aula@boscturull.cat. 

OCTUBRE

BICICLETADA POPULAR

FESTA MAJOR DE L'ESQUERRA DE L'EIXAMPLE

Diumenge 2 d'octubre a les 10.30 h.

Enguany tornem a reivindicar la mobilitat sostenible, per tal que la bicicleta i els mitjans de transport d’emissions 0 siguin dia a dia l’opció número 1 per moure’s per la ciutat!

Lloc: Plaça Interior d’Illa Rosa Deulofeu – Calàbria, Viladomat. Coorganitzat amb Camí Amic. Activitat oberta.

BIODIVERSITAT I MOVIMENTS SOCIALS AL TERRITORI

FESTA MAJOR DE L'ESQUERRA DE L'EIXAMPLE

Dimarts 4 d'octubre a les 18 h.

Convidarem diverses entitats activistes, que treballen la custòdia del territori, a parlar sobre la situació actual de la biodiversitat a la ciutat comtal i la relació que es genera amb la població barcelonina.

A càrrec de APAECC i altres entitats ecologistes. Inscripcions a la web del CRAJ. Lloc: Espai Associatiu Lola Anglada (c/ Rocafort, 236). Coorganitzat amb Casal de Joves Queix.

XERRADA - TALLER

ELS MISTERIS DE LES PAPALLONES

Dijous 6 d'octubre a les 17 h.

En aquesta xerrada coneixeràs què és una papallona i les espècies més representatives de Catalunya. També descobrirem com participar en projectes de ciència ciutadana per a la seva conservació i com afavorir la seva presència a la ciutat.

A càrrec de Mireia Querol

TALLER

BUIDEM ELS COMPOSTADORS

Dilluns 10 d'octubre a les 17.30 h.

Aquesta tardor buidarem per primer cop els compostadors comunitaris de l’Hort de la Lola! Vols saber com és el procés de garbellat del compost? Vine a les jornades compostaires de l’Esquerra de l’Eixample.

Lloc: Hort de la Lola (c/ de Rocafort, 236). Coorganitzat amb Casal de Joves El Queix i Hort de la Lola. Activitat oberta. 

CONTACONTES

AMUNT I AVALL, PAGESES, CUCS I ALLS

Dijous 13 d'octubre a les 17.30 h.

Aquesta és una història que ens farà pujar i baixar, baixar i pujar… Jacinta és una petita agricultora que ha treballat de valent per convertir el seu camp a l’agricultura ecològica, però la ciutat creix i els sòls s’estan contaminant. Farem un viatge ple de sorpreses a través dels meravellosos misteris del sòl, en el qual descobrirem com la seva salut és també la nostra.

Lloc: Biblioteca Sofia Barat (c/ Girona, 64). A càrrec de La Cuentista. En el marc del Dia de l’Alimentació. Activitat oberta. Recomanada per infants a partir de 4 anys.

FORMACIÓ

ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA ALS PROJECTES EDUCATIUS

Dimecres 19 d’octubre a les 17.30 h.

Una formació per conèixer l’Economia Social i Solidària, els seus avantatges davant la crisi climàtica i els reptes socioeconòmics actuals i futurs, i com incloure-la, a través de diferents recursos i propostes, en projectes d’educació formal.

Lloc: Espai Consum Responsable (ECR) – Palau Foronda (Ronda de Sant Pau, 43). Coorganitzat amb ECR. A càrrec d’ECR i Aula Ambiental.

JOC DE BARRI

FESTA MAJOR SAFRADA FAMÍLIA

Del 14 al 16 d’octubre.

Estigues atent/a per descobrir les activitats que estem preparant per celebrar la Festa de Tardor al barri, te n’enduràs més d’una sorpresa!

Coorganitzat amb Coordinadora d’Entitats de Sagrada Família.

NOVEMBRE

TALLER

DIDALTRUCK

Dilluns 7 de novembre de 17 a 20 h.

Amb aquest servei mòbil ens ensenyaran a fer petits arranjaments i tècniques de transformació i upcycling per poder allargar la vida útil de la nostra roba.

Lloc: Jardins de Flora Tristan (c/ Padilla, 208). A càrrec de Solidança. Coorganitzat amb Xarxa Dos Deu. Activitat oberta.

TALLER FAMILIAR

TITELLES AMB MITJONS

Dimarts 22 de novembre de 16.30 a 18 h.

Us ha passat mai que els mitjons es perden dins la rentadora? O al calaix de la roba? Què en podem fer dels que queden desaparellats? Veniu en família al taller de titelles i deixeu anar la imaginació creant els personatges més curiosos a partir d’aquesta petita peça de roba.

Lloc: Pèrgola Ambiental de Fort Pienc (Plaça Anna Lizarran). A càrrec de Reparat Millor Que Nou. En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Activitat oberta.

XERRADA

SEXTALK

Dijous 24 de novembre a les 18 h

Parlem sobre la sexualitat conscient i sostenible. Quin impacte té l’ús dels productes d’un sol ús en la gestió del sagnat i el medi ambient, i la importància de la nostra cura íntima i personal i de l’eliminació dels tòxics i químics en la nostra rutina d’higiene.

Lloc: Casal Transformadors (C/ d’Ausiàs Marc, 60). A càrrec de Sexus, Konsulta’m i ATE Eixample. Coorganitzat amb PIJ Eixample. En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

ALTRES ACTIVITATS

DIA DE L'ALIMENTACIÓ

Diumenge 16 d'octubre al matí

Acosta’t al mercat de pagès de Sagrada Família on hi trobaràs, a part de fruites i verdures venudes directament dels productors i diverses activitats al voltant del Dia de l’Alimentació.

JORNADA 25N

Dissabte 19 de novembre al matí

Diverses entitats i equipaments del barri ens agruparem per celebrar una jornada plena d’activitats i reflexions al voltant del dia de la No Violència Contra les dones, 25N.

queix