Programa d’activitats Tardor 2023

Programa d'activitats Tardor 2023

banner-programa-tardor-2023

Aquesta tardor celebrarem diferents dies i setmanes importants per al medi ambient, reflexionarem sobre les alternatives alimentàries que tenim al nostre abast i participarem de diferents Festes de barri.

Us animem a seguir-nos a través de les xarxes socials i a consultar el programa actualitzat a la pàgina web per possibles canvis.

Si voleu estar al dia no dubteu en inscriure-us al butlletí electrònic.

Algunes de les activitats poden ser en format online i totes seran sempre amb inscripció prèvia, a no ser que s’indiqui el contrari.

No us perdeu cap actualització a través del nostre Instagram, Twitter i Facebook.

Podeu seguir contactant amb nosaltres a través del correu electrònic info@aulambiental.org o bé a través del formulari de consultes del web.

#ActivitatsAula 

INSCRIPCIONS

A no ser que s’indiqui el contrari, totes les activitats requereixen inscripció prèvia. Totes les activitats són gratuïtes i enguany les incripcions s’obriran a les 10h del 20 de setembre. Les inscripcions rebudes amb anterioritat no seran vàlides. 

Pots realitzar la inscripció de les següents maneres: 

ACTIVITATS

SETEMBRE

ACTIVITATS FAMILIARS

PARK(ING) DAY

Divendres 15 de setembre de 16.30 h a 19 h.

Visita la nostra plaça on trobaràs activitats infantils, familiars i per tota la ciutadania. 

Lloc: cruïlla davant l’Aula Ambiental, entre c/Provença i c/Lepant. Coorganitzat amb Casal de Barri Espai 210, Pla Comunitari Sagrada Família, Casal Infantil i Biblioteca Sagrada Família. Col·laboren Fronteras Invisibles i Jugar x Jugar. En el marc del Park(ing) Day. Activitat oberta.

BICICLETADA

LA PEDALADA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE

Diumenge 17 de setembre a partir de les 10.15 h.

Vine amb la teva bicicleta i participa! Començarem el matí amb un taller per tot seguit preparar-nos per fer una ruta en bicicleta fins a la Clariana de Glòries, on hi haurà preparades més activitats d’educació ambiental.

Punt de trobada: cruïlla entre c/Girona i c/Consell de Cent. Coorganitzat amb Aula Ambiental de Sant Andreu i XEAB. En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible. Inscripcions aquí! 

TAULA RODONA

CONSUM RESPONSABLE

Dissabte 23 de setembre a les 12 h.

Participem a la taula rodona sobre consum responsable organitzada dins del marc de La Mertxe (festes alternatives de La Mercé), per la Federació de Casals de Joves de Catalunya.

Lloc: Plaça Sóller. Col·labora: Can Masdeu, Opcions Cooperativa i Federació catalana de casals de Joves. Activitat oberta.

TALLERS

PERMACULTURA

Divendres 29 de setembre de 17 a 19 h i dilluns 9 d’octubre de 18 a 20 h.

De la mà d’una mestra permacultora ens endinsarem en l’aplicació dels principis de la permacultura i l’agroecologia urbana al bell mig de l’Esquerra de l’Eixample.

Lloc: Hort de la Lola (c/ de Rocafort, 236). A càrrec de Júlia Miguel. Coorganitzat amb Hort de la Lola i Aula Ambiental de Sant Andreu.

OCTUBRE

BICICLETADA POPULAR I TALLERS FAMILIARS

FESTA MAJOR DE L'ESQUERRA DE L'EIXAMPLE

Diumenge 1 d'octubre al matí a partir de les 10 h.

Tornem a participar de la tradicional Bicicletada de Festa Major: festa, esports i reivindicació d’una ciutat vivible i que tingui en compte als infants.

Lloc: cruïlla entre av/Roma i c/Urgell. Activitat oberta. Coorganitzat amb BACC i Bicibús Eixample. Activitat oberta.

TALLER

RECICLONES

Divendres 20 d'octubre a les 18 h.

Taller creatiu on aprendrem com donar una nova vida a les lones de publicitat per reconvertir-les en aquell objecte que prefereixis: un test per plantes, un estoig o un moneder. 

Lloc: Centre Cívic Sagrada Família (c/Provença, 480). A càrrec d’Associació Cinerea. Coorganitzat amb CC Sagrada Família. Inscripcions a partir del 6 d’octubre a les 9.30 h a ccsagradafamilia.net, presencialment al Centre Cívic o trucant al 934 508 917.

VISITA

PARC AGRARI DEL BAIX LLOBREGAT

Dissabte 21 d'octubre de 9 a 14 h.

El mercat global transporta aliments d’un costat a l’altre del planeta, utilitza productes nocius, malbarata aigua i degrada el sòl. Visitarem els diferents espais del Parc per posar en debat la urgència d’un canvi radical i les alternatives que existeixen.

El punt de trobada s’informarà en el moment de la inscripció. A càrrec d’Ecologistes en Acció. Coorganitzat amb Aula Ambiental Sant Andreu. Inscripcions a santandreuambiental@bcn.cat o trucant al 699 90 23 59.

MERCAT SENSE DINERS

FESTA MAJOR DE SAGRADA FAMÍLIA

Diumenge 22 d'octubre al matí.

En aquest mercat sense diners estrenarem la nova moneda del barri, l’única, que es podrà fer servir en tots els serveis de la Xarxa InterCANVIS. Un matí ple d’activitats, festa i el mercat de pagès!

Lloc: c/Provença, entre c/Sicília i c/Sardenya. Coorganitzat amb Pla Comunitari Sagrada Família i Mercat de Pagès. Activitat oberta.

RUTA DE CONSUM RESPONSABLE

FESTA MAJOR DE SAGRADA FAMÍLIA

Dimecres 25 d’octubre a les 17.30 h.

Coneixerem les alternatives de consum responsable del barri, gestionades per les veïnes amb els valors de l’Economia Social i Solidària.

El punt de trobada s’informarà en el moment de la inscripció. Coorganitzat amb Pla Comunitari Sagrada Família i Opcions.

NOVEMBRE

TALLER

SABONS ARTESANALS AMB OLI RECICLAT

Divendres 3 de novembre a les 17.30 h.

Aprèn com fer sabons artesanals amb oli reciclat per poder-los fer a casa teva i emporta’t una petita mostra

Lloc: Casal de Barri Espai 210 (c/Padilla, 210). A càrrec de Lisi Sabater. Coorganitzat amb Xarxa Dos Deu. Col·labora Espai Consum Responsable. En el marc de la campanya Renova la teva Roba. Inscripcions a informacio@espai210.org.

TALLER

CONFECCIONA LES TEVES PRÒPIES COMPRESES DE TELA

Dimarts 28 de novembre a les 17 h.

Dins el marc de la menstruació conscient, i sense necessitat de coneixements de costura, aprendrem a confeccionar les nostres pròpies compreses de tela. Les compreses de tela ens permeten disminuir els residus que es generen de la indústria farmacèutica, ens permeten ser molt més respectuoses amb el nostre propi cos, i a més ens permeten reutilitzar materials que tenim per casa.

Lloc: Casal de Barri Espai 210 (C/ Padilla 210). Coorganitzat amb Espai 210, Xarxa Dos Deu i Espai Consum Responsable. Inscripcions a informacio@espai210.org

VISITA GUIADA

UNA MIRADA CAP A LA FORÇA DE L’ECOFEMINISME

Dimarts 28 de novembre a les 19 h.

Aprofita la visita guiada per aprofundir una mica més en l’exposició i adquirir una mirada més ecofeminista.

Lloc: Ateneu El poblet (c/Nàpols, 268). En el marc del 25N.

DESEMBRE

ESPAI DE JOC

EXPERIMENTACIÓ EN LA DIVERSITAT HUMANA

Dilluns 4 de desembre de 16.30 a 18.30 h.

Reivindiquem la diversitat humana experimentant les diferents barreres amb les quals es troben les persones amb discapacitat física en la seva vida quotidiana, reflexionant sobre la importància d’adaptar els espais públics i privats perquè siguin accessibles per tothom.

Lloc: parc interior d’illa Flora i Tristan (Carrer Padilla 210). A càrrec d’ECOM. En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Activitat oberta.

TALLER

TÒXICS A LA LLAR

Dijous 21 de desembre a les 18 h.

Quin impacte tenen els productes de neteja sobre la nostra salut? Els podem substituir per mesures més naturals però igualment efectius? Ho descobrirem en aquesta sessió i compartirem experiències. 

Lloc: Aula Ambiental (c/Lepant, 281). Col·labora Programa Sorela.

ALTRES ACTIVITATS

EXPOSICIÓ

LA FORÇA DE L'ECOFEMINISME

Del 3 al 30 de novembre.

Una exposició amb la qual podràs familiaritzar-te amb l’ecofeminisme i algunes de les principals referents i inspiradores del moviment. Visitable en horari d’obertura de l’Ateneu, de dilluns a divendres de 17 a 21.30 h.

Lloc: Ateneu El poblet (c/Nàpols, 268). En el marc del 25N. Visitable en horari d’obertura del centre (Dimarts de 19 h a 21.30 h i de dimecres a divendres de 17 a 21.30 h). Activitat oberta.

logo aula