Barcelona des de casa

Aquests mesos estan sent tot un desafiament per a molta gent, per sort, comptem amb multitud de serveis i de campanyes per tal d’arribar a tota la població i fer més fàcil la situació actual.

No et perdis cap detall de les noves iniciatives en la següent notícia:

“VEÍ, VEÏNA, ENS POTS AJUDAR?”

Durant aquesta època la solidaritat i la xarxa entre els veïns i veïnes de Barcelona és més important que mai. No són necessaris els grans gestos heroics per a estendre la mà i fer més lleugera la quarantena per aquelles persones que ho tenen més difícil.

Si vols ajudar a la teva comunitat de veïnxs pots fer-ho a través de la iniciativa de Radars, que originalment està orientat a les persones grans que viuen soles, però que en el context actual de confinament vol arribar a més persones que puguin necessitar un cop de mà.

Per col·laborar-hi,  pots descarregar el cartell, imprimir-lo i penjar-lo a l’entrada de la teva comunitat. També el pots penjar en altres escales que ens vinguin de pas, quan surtis a fer alguna gestió. Si no tens impressora, pots enviar el cartell a alguna persona de la comunitat que ho pugui fer.

La voluntat és posar en contacte persones que poden prestar ajuda amb aquelles que la puguin necessitar. L’ajuda pot consistir, per exemple, a fer companyia, guardant sempre la distància de seguretat, o a fer encàrrecs d’altres persones que no es poden desplaçar aprofitant els mínims desplaçaments necessaris. En aquest cartell també consten els telèfons de contacte i l’adreça de correu electrònic per adreçar-nos-hi, si algú detecta una situació d’elevada vulnerabilitat.

Fent clic aquí, pots descarregar el cartell , també en altres idiomes, i la graella perquè les persones de l’escala s’hi puguin apuntar. Els trobaràs dins Fitxers relacionats.

PROGRAMA INTERXARXES

Un recull de telèfons de suport emocional davant la covid-19 i Barcelona Cuida, que poden ser d’interès per a moltes.

CURES: Espai d’orientació i informació BARCELONA CUIDA atén consultes de les treballadores de la llar i cuidadores i de famílies cuidadores

ATENCIÓ PSICOLÒGICASuport emocional a la ciutadania durant la crisi del COVID 19

  • Població general: 649.756.713(de dilluns a diumenge de 9 a 20h)
  • Persones que treballen com a autònomes:  900.505.805 (de dilluns a diumenge 24h). La clau d’accés a aquest servei específic és ‘AUTONOMS2020’.
  • Treballadores de la llar i de la cura: 900.505.805 (de dilluns a diumenge, 24h). La   clau d’accés a aquest servei específic és ‘DOMICILIO2020’.
  • Professionals de serveis essencials: 93.5678856 (de dilluns a diumenge de 9 a 22h)
  • Telèfon de l’Esperança: 682.900.500 (24hx365d)

SERVEIS SUPORT ESPECÍFICAMENT PER JOVES: El Servei d’Adolescents i Famílies (SAIF) ofereix atenció als punts Aquí T’Escoltem ATE) i al Centre per Famílies amb Adolescents.

Punts ATE:  enviar correu (consulta_aquitescoltem@bcn.cat) o contacte telefònic directament al Punt.

Centre per a Famílies amb Adolescents:

Per Whatsapp: 680 178 972 o per correu electrònic: saif@bcn.cat (de dilluns a dijous, de 9 a 13h i de 15.30 a 18.30 h;  divendres, de10 a 13.30 h).

Konsulta’m:  Realitza atencions telefòniques i via correu electrònic:

Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (Cjas): Campanya #CONFICURES

Si sents malestar perquè algú està envaint la teva intimitat o t’està controlant a les xarxes, pots contactar amb les professionals de L’Espai Lila

ESTIMAT DIARI: Barcelona des de casa amb ulls d’infants: iniciativa promoguda per tal que els infants de la ciutat expressin i comparteixin les seves emocions i experiències durant el temps de confinament.

Podeu trobar la informació a la web: estimatdiari.barcelona

SERVEIS EXTRAORDINARIS D’ALIMENTACIÓ I HIGIENE

  • Són serveis que NOMÉS funcionaran durant la crisi de la COVID19.
  • Les persones s’hi poden dirigir directament, no cal derivació de professional de serveis socials.
  • Els serveis d’alimentació reparteixen pícnics o àpats, fins que s’esgotin les existències.
  • Els serveis d’higiene ofereixen dutxes i roba neta.

Trobaràs tota la informació clicant aquí.