Cicle: Enverdim casa nostra

Primera fase

El dia 8 de maig, vam donar el tret de sortida amb Som Natura, a la 1a fase del Cicle ENVERDIM CASA NOSTRA!

El cicle pretén posar en valor el verd que tenim més a prop i que podem fer créixer des de casa. 

Durant el confinament hem tingut temps per dedicar a la vida que creix dins les nostres llars, i sovint hem vist que ens falten coneixements per a treure’n el màxim profit i esplendor.

Per aquesta primera fase del cicle volem prestar especial atenció a la jardineria de supervivència, és a dir, volem crear un espai per compartir com podem plantar amb els recursos que tenim ara a l’abast: “rescatant” les llavors de fruites i verdures que tenim a la cuina, fent esqueixos i, si cal, utilitzant recipients reciclats… Us oferirem consells per fer-ho i us animem a compartir també les vostres experiències! 

Recursos

L’essència del cicle és poder compartir i generar recursos que girin al voltant de la cura de les plantes i hortalisses que podem cultivar des de casa nostra. De forma periòdica es publicaran a les xarxes càpsules virtuals  en format vídeos sobre temes relacionats amb cada fase. Així doncs, durant aquest primer mes de maig les càpsules aniran dirigides als esqueixos, recuperació de llavors o teoria del creixement de les plantes domèstiques.

El divendres 15 de maig vam compartir el primer recurs del cicle: Clicant aquí entraràs a la web d’Ecologia Urbana de l’ajuntament. On s’ha fet un recull molt interessant de llibres sobre plantes i horts. Clicant a sobre de cada coberta, podràs prendre en préstec el llibre escollit amb el teu carnet de biblioteca des de la plataforma de continguts digitals eBiblio Catalunya.

De forma periòdica anirem publicant més recursos, us animem a seguir de ben a prop l’activitat a les xarxes socials de Som Natura i de l’Aula Ambiental Sagrada Família per no perdre cap detall.

Sorteig

A més dels recursos i l’intercanvi d’experiències, cada fase del cicle culmina amb un sorteig. Què s’ha de fer per participar-hi?

  • Envia’ns o comparteix una fotografia dels teus planters, els teus nous testos o els teus experiments per fer créixer el verd! 
  • Etiqueta a @som_natura i @aula_ambiental_safa (dins la fotografia) i inclou els hashtags #enverdimcasanostra i #elnostreverd.

Setmanalment es publicaran a les xarxes de Som Natura i de l’Aula Ambiental de Sagrada Família el recull de les imatges que ens hàgiu fet arribar. Serà una exposició virtual del verd de les vostres cases!

Coincidint amb el final de la primera fase, el dia 2 de juny sortejarem entre les participants:

  • una plaça al “Taller de fotografia de natura a la ciutat” que l’Aula Ambiental de Sagrada Família oferirà a la tardor a càrrec d’Adriana Olsina.
  • i podràs triar entre un kit d’eines d’hort urbà i un “Curs a distància de l’hort al balcó o al terrat” impartit per @tarpunacoop.