Reobrim compostadors comunitaris

Tornem a reciclar col·lectivament

Els mòduls de compostatge comunitari de Barcelona es varen tancar al públic just al començar l’Estat d’Alarma. Durant aquest temps l’equip dinamitzador va assistir a un curs de gestió de compost en temps de pandèmia per garantir un retorn segur, tant per a les usuàries com per a les treballadores, i es va elaborar un protocol d’obertura. Finalment, des de l’administració es va decidir no obrir els compostadors fins a finalitzar les fases de desescalada posades des del Govern Central. 

Així doncs, el passat 22 de juny varem anar a cercar les claus dels nous panys posats per tancar els compostadors durant el confinament. Després de comprovar que, sorprenentment, el compost es troba en molt bon estat (i de retirar algun que altre impromi), a partir d’avui ja els podem tornar a utilitzar!

IMG_5505

Protocol de seguretat

Les persones usuàries dels compostadors de Sagrada Família, Fort Pienc i Raval ja podeu tornar a abocar les vostres restes orgàniques als compostadors comunitaris. Però, encara no estem absents de risc de contagi, i és per això que cal mantenir unes mesures de seguretat:

  • No abocar impropis
  • Les restes orgàniques sempre sense bossa 
  • Recomanem portar guants d’un sol ús per manipular la tapa
  • L’ús de mascareta no és obligatori, tot i que és recomanable

Coneix més sobre el protocol a la web femcompost.org.

Per reactivar el procés de compostatge

Actualment, el procés de compostatge es troba en un estat de latència esperant a obtenir matèria fresca per a tornar a agafar humitat i temperatura òptimes per descomposar. És per això que recomanem a les usuàries acumular certa quantitat de matèria orgànica abans de tornar per primer cop a llençar-ho al mòdul verd. Així, el compostador agafa ràpidament les condicions necessàries per activar altre cop el procés.

DyPNEoSXcAAjCcm

Moltes gràcies per seguir les indicacions.

Es possible que durant el mes de juliol ja poguem buidar un mòdul i us avisarem per fer cribatge col·lectiu, estigueu atents i atentes!