Dia Mundial de la Biodiversitat

El dia 22 de maig és el dia Mundial de la Biodiversitat. En aquesta data tan assenyalada, volem reivindicar la importància de la conservació dels ecosistemes i dels seus habitants.

Si la biodiversitat pateix, la humanitat també

Amb aquest lema tan clar, les Nacions Unides van implementar aquest dia al calendari per aprofitar i posar damunt la taula la problemàtica ambiental associada a la pèrdua de biodiversitat al planeta.

Aquesta pèrdua no només afecta la fauna i a la flora, sinó a un sense fi d’organismes i ecosistemes del planeta.

Els principals factors que impulsen la pèrdua de biodiversitat són el canvi climàtic, la proliferació d’espècies invasores, la sobreexplotació dels recursos naturals i la urbanització.

Aquest any, la consigna del dia és “Construir un futur compartit per tota la vida a la Terra”. 

Si voleu saber més sobre el dia Mundial de la Biodiversitat podeu consultar la web de la Convention on Biological Diversity

La biodiversitat de la nostra ciutat

Tot i que a primera vista, pot semblar que a la nostra ciutat no hi tenim gaire vida a part de la humana, estem molt equivocades, a Barcelona hi convivim moltes espècies que viuen en un equilibri constant amb l’ésser humà.

Els animals i la natura que ens envolta és un reflex de la nostra societat. Si lluitem per una Barcelona més neta i conciliadora amb la vida, construirem una urbe més pacificada i naturalitzada.

Una manera de protegir la fauna i flora que ens rodeja és conèixer-la i apreciar-la més. A continuació us deixem un recull amb eines i recursos per treballar la matèria:

No donis l’esquena a la Biodiversitat que t’envolta!