Activitats per a casals d’estiu

Activitats per a casals d'estiu

INFORMACIÓ GENÈRICA

Cada any us oferim un catàleg d’activitats per a casals d’estiu des de l’Aula Ambiental Sagrada Família, el servei d’educació i informació ambiental de l’Eixample ubicat al Punt Verd de barri de Sagrada Família.

Amb aquestes activitats volem ajudar a promoure unes actituds i comportaments més respectuosos amb el medi ambient i fomentar l’interès dels infants i joves per l’entorn en el qual viuen, sempre de forma lúdica, pràctica i divertida.

Durant l’abril de 2021 publicarem les activitats i condicions concretes per als mesos de juny, juliol i setembre de 2021, però us deixem la informació de l’estiu de 2020 per a que tingueu una orientació del que solem oferir.

CONDICIONS DE RESERVA GENÈRIQUES

CONDICIONS GENERALS DE LES ACTIVITATS

Activitats de l'any 2020

Aquestes activitats formen part del catàleg ofert durant l’estiu del 2020; us el presentem com a orientació per al que oferirem el següent estiu, tot i que poden patir variacions.

Dora la compostadora

De 3 a 7 anys.

La Dora, un cuc de terra molt especial, ens explicarà com es reciclen les restes de menjar i com d’importants són ella i la seva família!

Aquesta activitat combina un conte, l’observació del compostador i un taller final fet amb material reutilitzat del punt verd.

Artistes naturalment

De 3 a 12 anys.

Durant unes colònies artístiques, un grup d’infants i les seves educadores van descobrir una manera increible de fer les seves pròpies pintures i pasta per moldejar.

Volem compartir amb tots els infants aquestes receptes secretes!

El misteri del paper

De 3 a 12 anys.

Descobrirem l’origen del paper en el qual fem els nostres dibuixos i que passa un cop ja l’hem utilitzat per les dues cares, aprenent com es recicla el paper de manera artesanal i fent el nostre propi foli. 

Hotel d'insectes

De 4 a 12 anys. 

Una activitat per conèixer els insectes que conviuen amb nosaltres a la ciutat, els beneficis de protegir-los i com podem ajudar-los construint petits hotels perquè es refugiïn del clima i puguin dormir. 

Escape room: Salvem l'hort!

De 6 a 12 anys.

L’hort del barri està en perill i necessitem la vostra ajuda per salvar-lo i poder continuar conreant verdures i hortalisses!

Els infants hauran de superar diferents proves per conèixer bé l’hort i poder salvar-lo. 

Veïns emplomats

De 6 a 10 anys.

Una activitat d’observació en la qual descobrirem els ocells que conviuen amb nosaltres a la plaça Gaudí i descobrirem com ajudar-los aprofitant materials reutilitzats.

Ecogimacana

De 6 a 12 anys.

Una gimcana per conèixer diferents aspectes de la sostenibilitat: la gestió de residus, la biodiversitat de la ciutat, l’estat de l’aire…

Jocs gegants i molta diversió perquè els infants descobreixin que fàcil ser més sostenible! 

Ecocoets

De 7 a 12 anys.

Aprofitarem materials en desús per reutilitzar-los i dissenyar, construir i decorar els nostres eocoets, que farem volar fins al cel tot descobrint moltes de les possibilitats de la reutilització de materials.