Activitats per a casals d’estiu

Activitats de lleure per a casals d'estiu

INFORMACIÓ GENÈRICA

Cada any us oferim un catàleg d’activitats per a casals d’estiu des de l’Aula Ambiental Sagrada Família, el servei d’educació i informació ambiental de l’Eixample ubicat al Punt Verd de barri de Sagrada Família. 

Amb aquestes activitats volem ajudar a promoure unes actituds i comportaments més respectuosos amb el medi ambient i fomentar l’interès dels infants i joves per l’entorn en el qual viuen, sempre de forma lúdica, pràctica i divertida.

Les activitats de lleure s’ofereixen únicament per al període de vacances d’estiu.

Les places per a l’any 2024 ja s’han ompert i ja no acceptem llista d’espera per l’alt volum de prereserves. Disculpeu les molèsties

INFORMACIÓ DATES D'INSCRIPCIÓ

Les dates d’inscripció per a les activitats de lleure 2024 són:

Les inscripcions rebudes abans d’aquestes dates, no seran vàlides. 

CONDICIONS DE RESERVA GENÈRIQUES

CONDICIONS GENERALS DE LES ACTIVITATS

Activitats 2024

Aquí trobareu el catàleg de lleure per l’estiu 2024. Per qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb nosaltres a través de info@aulambiental.org.

Us podeu descarregar el catàleg en format PDF clicant al botó.

Dora la compostadora

De 3 a 7 anys.

WhatsApp Image 2021-04-08 at 09.04.34 (3)

La Dora, un cuc de terra molt especial, ens explicarà com es reciclen les restes de menjar que llencem al contenidor marró.

Per la Dora i els seus amics, les restes de menjar que nosaltres no volem –i que en males mans poden ser un problema pel planeta– són un tresor d’allò més preuat.

Aquesta activitat combina un conte, l’observació dels cuquets de terra del compostador i un taller final en el que cada infant construirà el seu cuc fet amb material reutilitzat del punt verd.

Observacions: Cal portar restes de fruita i verdura per donar de menjar als cucs, es posaran molt contents!

Artistes naturalment

De 3 a 12 anys.

WhatsApp Image 2021-04-08 at 09.04.34

Les manualitats encara són més divertides si les realitzem amb materials sostenibles que tenim a casa. En aquest taller experimentarem amb ingredients naturals com la farina, la sal, l’aigua i verdures per crear les nostres pròpies aquarel·les i plastilina sostenibles.

Una vegada preparats els materials, els farem servir per fer sortir el nostre artista interior de la manera més natural!

Observacions: Cal portar una caixa per emportar-vos els dibuixos i les escultures còmodament. Aquesta és una activitat manipulativa pel que els infants s’embrutaran.

El misteri del paper

De 3 a 12 anys.

dav

Repassarem d’on prové el paper que fem servir cada dia per escriure i dibuixar i on el llencem, i ens adonarem dels beneficis de reciclar i reutilitzar el paper tot jugant a un dòmino molt especial.

Fabricarem el nostre propi paper de forma totalment artesanal, a partir de paper vell, sense tallar ni un sol arbre, i descobrirem altres formes de reutilitzar-lo.

Observacions: Podeu portar paper utilitzat del casal o de casa per a reciclar els vostres propis residus! El paper que fabricarem s’haurà de passar a recollir a l’aula un cop sec (l’endemà o al cap de dos dies).

Hotel d'insectes

De 4 a 12 anys. 

WhatsApp Image 2021-04-08 at 09.04.34 (2)

Tot i que no els veiem, la ciutat està plena d’insectes que conviuen amb nosaltres. Però a causa de l’ús continuat d’herbicides i el pocs espais de natura urbana, els insectes cada cop tenen més dificultats per viure i sobreviure a les ciutats.

En aquesta activitat descobrirem alguns dels insectes més presents a la nostra ciutat i com ens ajuden a viure en una ciutat més saludable. Així que aprendrem de quines maneres els podem ajudar i que la ciutat s’ompli de vida.

Observacions: S’ha de portar una ampolla d’aigua o refresc gran i 4 cartronets del rotlle de paper higiènic per cada infant que participi en el taller.

Veïns emplomats

De 6 a 10 anys.

WhatsApp Image 2021-04-12 at 16.37.13

Sabeu quantes espècies d’ocells conviuen amb nosaltres a la ciutat? Tot i que a vegades no els veiem, són un munt!

En aquesta activitat de descoberta del parc de la plaça Gaudí, coneixerem els nostres veïns alats més comuns i descobrirem alguns dels seus secrets. Construirem, amb materials reutilitzats, menjadores per a ocells que després podrem col·locar al pati del centre o al balcó de casa nostra per donar-los un cop de mà en les èpoques d’escassetat de menjar.

Observacions: Per tal de realitzar el taller cada infant ha de dur un o dos cartronets del rotlle de paper higiènic i una bossa o capsa on portar-los. En aquesta activitat els infants estaran en contacte amb crema de cacauet, si hi ha algun infant amb al·lèrgia és imprescindible que ens ho comuniqueu.


Ecogimcana dels residus

De 6 a 12 anys.

dav

Els residus envaeixen el món. És imprescindible que totes ens impliquem en una bona gestió dels nostres residus.

En aquesta gimcana de jocs gegants ens haurem d’arremangar per netejar el fons marí de residus, ajudar a una veïna despistada a reciclar i per ajudar als cuquets de terra a arribar al compost per menjar-se les restes orgàniques!

Ho farem a partir de diverses proves a l’Aula Ambiental i pels voltants del Punt Verd.

Observacions: Caldrà la participació de dos monitors del vostre centre, a càrrec dels quals anirà la dinamització de dues de les proves de la gimcana. En cas de previsió de pluja el dia anterior s’anul·larà la sessió.

Ecocoets

De 7 a 12 anys.

dav

En aquest taller dissenyarem i construirem coets amb materials reutilitzats. En acabar sortirem al parc per fer-los volar, ben amunt!

Amb aquesta activitat practicarem de forma activa la reutilització i reflexionarem sobre les bones pràctiques al voltant dels residus. També aprendrem algunes nocions de física bàsica observant com es propulsa el nostre coet.

Observacions: Caldrà que cada infant porti una ampolla de plàstic de refresc (d’aigua no), buida i neta de 0.5l, 1.5l o 2l.

Gimcana de la biodiversitat

De 9 a 12 anys.

La realització d'aquesta activitat estarà subjecta a la situació climàtica i de sequera del moment.

Xarxa d'Horts Urbans - Hort Sagrada Fam_lia 30

Coneixeu realment l’hort i tota la biodiversitat que el caracteritza? Us considereu unes expertes en el reconeixement de plantes i animals?
Doncs en aquesta excitant gimcana tindreu l’oportunitat de demostrar tots aquests coneixements!

Observacions: L’activitat té lloc a l’Hort Municipal de Sagrada Família (c/ Padilla amb c/Consell de Cent), en cas de pluja o previsions meteorològiques adverses s’haurà d’anul·lar l’activitat. Es recomana portar roba còmode i calçat preparat per fang i terra humida.