La crisi com a punt d’inflexió, construïm un futur on poder viure

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha alterat la nostra vida. I no només en qüestions de salut, també ha alterat la nostra manera de relacionar-nos, l’economia i ha contruïrevidenciat l’impacte de l’ésser humà sobre el medi ambient.

Durant aquesta tardor, la Xarxa d’Aules Ambientals de Barcelona (Aula Ambiental Sagrada Família, La Fàbrica del Sol, l’Aula Ambiental Ciutat Vella, l’Aula Ambiental de Sant Andreu, l’Aula Ambiental Bosc Turull i l’Espai Consum Responsable) s’uneixen per a portar a la ciutadania un cicle enfocat a la reflexió sobre el futur que volem construir a partir de la “nova normalitat”.

El cicle en qüestió porta el nom de La crisi com a punt d’inflexió, construïm un futur on poder viure. De setembre a desembre no et perdis l’oferta d’activitats emmarcades en aquest cicle.

Totes les activitats del cicle seran en format online i gratuites. 

Il·lustració d’Eva Palomar.

Activitats del cicle

ELS EFECTES DE LA CRISI SANITÀRIA A  LA BIODIVERSITAT QUE ENS ENVOLTA 

Dimecres 28 d’octubre, a les 18 h.

Xerrada virtual i participativa per conèixer els efectes del confinament de la població sobre les diferents espècies animals i vegetals del nostre entorn. També reflexionarem sobre l’augment d’observacions naturalistes, coneixerem diferents programes de ciència ciutadana que s’han vist enfortits arrel del confinament i veurem com la biodiversitat està fortament relacionada amb les pandèmies.

Organitzada per l’Aula Ambiental Bosc Turull en col·laboració amb la Xarxa d’Aules Ambientals. A càrrec de Galanthus. 

LA COVID-19: OPORTUNITAT O DIFICULTAT PER AVANÇAR CAP AL RESIDU ZERO

Dimarts 17 de novembre, a les 18 h.

Durant el confinament vam reduir la quantitat de residus generats, però d’altra banda han augmentat els residus vinculats als elements de protecció individual i a l’alimentació. Tenim alternatives? Ara és més important que mai seguir avançant en ferm cap a la transició ecològica i social: quines recomanacions podem seguir per protegir-nos minimitzant l’impacte ambiental i social?

Organitzada per l’Aula Ambiental Sagrada Família en col·laboració amb la Xarxa d’Aules Ambientals de Barcelona. A càrrec de Rezero.

 

25N: VIOLÈNCIA DE GÈNERE EN CONTEXT DE CONFLICTE AMBIENTAL

Dijous 26 de novembre, a les 18 h.

Els períodes de crisi acostumen a generar un augment en els índexs de violència de gènere. Quines violències reben les dones que viuen en situacions de conflicte ambiental? En aquest diàleg online comptarem amb la presència de la Laura Sabater, que ens presentarà l’estudi publicat recentment per l’UICN (Unió Internacional per la Conservació de la Natura) sobre “Violència de Gènere i vincles ambientals” i la Marusia López, representant de la Iniciativa Mesoamericana de Mujeres Defensoras, qui ens explicarà la seva experiència en aquest projecte.

Organitzada per l’Aula Ambiental Sant Andreu en col·laboració amb la Xarxa d’Aules Ambientals de Barcelona. En commemoració del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.

COMPRA PER INTERNET DE FORMA SOSTENIBLE I CONSCIENT

Dijous 10 de desembre, a les 18.30 h.

El comerç digital sembla que ha arribat per quedar-se, quines conseqüències ambientals, socials i econòmiques comporta aquest nou model?  Podem consumir de forma responsable a través del comerç digital? Quines propostes existeixen? En parlarem amb Ricard Espelt d’UOC-DIMMONS i el mitjà de comunicació Opcions.

Organitzada per l’Espai Consum Responsable en col·laboració amb la Xarxa d’Aules Ambientals de Barcelona.

Inscripcions

Les activitats es faran a través de la plataforma Zoom. 

Cal inscripció prèvia per a totes les activitats. Un cop formalitzada i confirmada la inscripció, s’enviarà un enllaç per accedir a la sala.

Si us plau useu el nom i cognoms que heu indicat a la vostra inscripció. El vostre nom es pot canviar en accedir a l’activitat.  Aquestes mesures faciliten el control dels assistents i el bon funcionament de l’activitat. 

Pots realitzar les inscripcions a través de la web.

T’ho perdràs?

#ActivitatsAula