Pressupostos participatius a Sagrada Família

Des de l’equip de l’Aula Ambiental de Sagrada Família, i de la mà del Pla Comunitari Sagrada Família i Espai Ambiental Cooperativa, hem presentat diverses propostes als #PressupostosParticipatius de la campanya decidim.barcelona 

Què són els pressupostos participatius?

Decidim Barcelona és el procés des del qual veïns i veïnes prenen part del procés de definició dels principals programes estratègics de ciutat pels anys 2020-2023. 

Enguany, és la primera edició d’aquesta proposta, i des de l’Aula Ambiental de Sagrada Família hem participat aportant idees i projectes sobre Drets socials, Emergència climàtica, Progrés econòmic, Dret a la ciutat, Aprenentatges, creativitat i vincles, i Governança.

 

Com funcionen?

Com bé hem esmentat anteriorment, es tracta d’un procés participatiu, i el poder de decidir quins projectes tiraran endavant està en mans de la ciutadania. 

Entre el 22 de març i el 5 d’abril del 2021, ambdós dies inclosos, qualsevol persona de 14 anys o més i empadronada a Barcelona, podrà donar suport als projectes presentats que consideri, és a dir, els podrà votar a través del portal web de Decidim Barcelona. 

Per poder donar suport a una iniciativa, necessites registrar-te.

Cada persona disposarà de 10 suports que podrà repartir en 10 projectes de qualsevol districte de la ciutat.

Els projectes amb més suports recollits a la plataforma decidim.barcelona es consideraran com a prioritaris i passaran, en primer lloc, a la fase de concreció i, posteriorment, a la fase final de votació.

Pots consultar les fases dels pressupostos participatius clicant aquí.

Les propostes de Sagrada Família

MILLORAR LA VISIBILITAT I SENYALITZACIÓ DELS EQUIPAMENTS PÚBLICS PER AFAVORIR L’ACCÉS DE DIFERENTS COL·LECTIUS

Instal·lar senyalització més visible, murals i TAMs de comuniacaicó davant dels equipaments i serveis públics de proximitat: Centre Cívic, Biblioteca, Espai de la Gent Gran, Casals de Barri, Aula Ambiental, escoles i CAPs.

MILLORA DE LES INSTAL·LACIONS DE L’AULA AMBIENTAL DE SAGRADA FAMÍLIA PER AMPLIAR L’AFORAMENT EN LES VISITES I INCLOURE COBERTA VERDA I ENERGIES RENOVABLES

La infraestructura de l’Aula és petita amb un aforament molt limitat i poca visibilitat. Es proposen alguns canvis per ambientalitzar l’edifici i ampliar l’aforament.

INCREMENT DEL VERD URBÀ I BIODIVERSITAT AL BARRI DE SAGRADA FAMÍLIA DE FORMA COMUNITÀRIA

Augmentar el verd urbà a través de la participació comunitària, en forma d’horts urbans i replantació d’escocells. 

SUPERILLA SAGRADA FAMÍLIA 

Peatonalitzar els carrers al voltant del mercat, Aula Ambiental, Centre Cívic i Biblioteca per crear una superilla.

PROVA PILOT PER LA CREACIÓ DE LA PRIMERA COL·LECCIÓ DE CROMOS DEL MAPA BARCELONA + SOSTENIBLE

L’objectiu dels cromos del Mapa Barcelona + Sostenible  és promoure i donar a conèixer aquesta plataforma virtual i vincular-la a un territori mitjançant un joc de cartes. A més, busca oferir a la xarxa de les Escoles+Sostenibles un recurs d’aprenentatge dels seus entorns més proper per continuar treballant l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat des de l’educació i el reconeixement de les escoles com a agents de canvi a la ciutat. 

Tots els projectes presentats en aquesta primera edició del Decidim Barcelona, sorgeixen des dels projectes d’Espai Ambiental Cooperativa, tals com l’Aula Ambiental de Sagrada Família, l’equipament ambiental del Districte de l’Eixample; i el Pla Comunitari de Sagrada Família, la xarxa de persones, veïns i veïnes, entitats, equipaments i serveis que treballen plegats per transformar i millorar la qualitat de vida del barri en diferents aspectes (feminismes, salut, interculturalitat…). 

Tots els projectes són propostes que neixen de les inquietuds i necessitats detectades al territori, i tenen com a finalitat millorar la qualitat de vida dels i les ciutadanes de la ciutat de Barcelona.

Si no disposes d’ordinador o d’internet a casa o necessites ajuda per poder-te registrar, contacta amb nosaltres i t’ajudarem a disposar de les eines necessàries per participar. Què l’escletxa digital no deixi a ningú fora del procés!

Per una ciutat més sostenible, ecofeminista i democràtica: PARTICIPA-HI!