Un any més amb el Park(ing) Day

Tot i les adversitats, el Park(ing) Day 2020 segueix endavant amb més reivindicacions que mai!

Aquest any, més que mai, és fan necessàries accions que busquen construir ciutats més respectuoses amb el medi ambient i que pretenen donar alternatives de vida per viure en elles. 

Des de diferents col·lectius, entitats i coorganitzat per Espai Ambiental Cooperativa i ISGlobal, us presentem l’edició 2020 del Park(ing) Day. T’ho perdràs?

Què és el Park(ing) Day?

El Park(ing) Day és un esdeveniment que se celebra en més d’un centenar de ciutats a tot el món. Té com a objectiu reivindicar l’espai públic de les ciutats per a les persones i visibilitzar l’excessiu protagonisme del vehicle privat als carrers, i reivindicar un model de ciutat centrar en les persones i en el medi ambient

A Barcelona tindrà lloc el 18 de setembre de 9 h a 21 h. Al llarg de tot el dia, la ciutadania transformarà places d’aparcament en parcs, jardins i altres alternatives d’ús de l’espai públic.

Actes i activitats

Enguany participen més de 65 entitats i està previst l’ocupació de 115 places d’aparcament. Aquestes esdevindran espais de lectura, s’hi organitzaran tallers i espectacles i molt més!

Pots consultar totes les activitats i places d’aparcament ocupades a la web del Park(ing) Day. O clicant dins del Mapa Barcelona + Sostenible.

Bicicletada per "enverdir" la ciutat

Enguany, a més de l’ocupació de places d’aparcament, es durà a terme una acció central que pretén transportar plantes i reverdir amb bicicletes els carrers de Barcelona. 

Les plantes transportades seran plantades als escocells dels arbres. 

Es convoca a la ciutadania  a les 18 h a Plaça Universitat amb les seves bicicletes. El recorregut ens dura fins al Bicibub (Carrer Pere IV, 58).

Pots inscriure’t a l’activitat clicant aquí.

Els "Parklets"

Dues entitats participants, aniran més enllà de l’acció d’un sol dia i, algunes de les places d’aparcament ocupades per aquestes, romandran durant el pròxim curs al servei de la ciutadania de Barcelona, ampliant l’extensió de la vorera i facilitant el seu ús per a les veïnes. Ho faran mitjançant una estructura anomenada “parklets”. 

Les entitats responsables de tal acció seran el Casal de Barri Transformadors del barri de Fort Pienc (Carrer d’Ausiàs Marc, 60) i la llibreria feminista La Raposa, al barri del PobleSec (Carrer de Tapioles, 47).

Ens veiem als carrers!

#ParkingdayBCN20  #RecuperemLaciutat   #EnverdimBCN