Renova tardor Online

A causa de la situació d’emergència sanitària, en l’edició del Renova Tardor 2020 no es podrà dur a terme l’intercanvi físic de roba com és usual. 

Però això no vol dir que els engranatges del Renova estiguin aturats. Durant el mes de novembre podràs gaudir de tallers online sobre el consum responsable de moda i reutilització tèxtil.

No et perdis cap detall de la notícia!

Programació online Renova

TALLER: BIJUTERIA CREATIVA AMB MATERIALS RECICLATS!

Dimarts 3 de novembre de 18.30 a 20 h. 

Vine a crear els teus propis complements amb peces de roba que ja no utilitzis. Les transformarem en collarets, anells, arracades modernes, creatives i sostenibles!

CAL PORTAR: SAMARRETES I TEXANS VELLS, BOTONS I PECES DE BIJUTERIA.

Taller a càrrec de ZeroWaste. Coorganitzat amb el Banc del Temps i el Centre Cívic Trinitat Vella. Inscripcions: Cal trucar o enviar un correu electrònic al Centre Cívic Trinitat Vella (T.: 933 457 016 o cctrinitatvella@bcn.cat)

XERRADA:  MODA I EMERGÈNCIA CLIMÀTICA: MODA, RESIDU I RECURS 

Dilluns 9 de novemre a les 18 h.

Durant l’edició del Renova confinat ja vam conèixer l’impacte ambiental de la moda. Ara parlarem del tancament del cicle vital de la producció tèxtil. Aprofita aquesta ocasió per conèixer l’impacte ambiental de la roba un cop ja no ens és útil i debat amb l’ACCA, Infinite Denim i l’equip de l’Aula Ambiental per aportar idees i millorar els nostres hàbits.

A càrrec de l’Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA) i Infinite Denim. Coorganitzat per Xarxa Dos Deu i Aula Ambiental Sagrada Família. Col·labora Casal de Barri Espai 210. Inscripcions clicant aquí.

REPTE A LES XARXES: COMPARTEIX EL TEU OUTFIT

Del 9 de novembre al 13 de novembre.

Aquesta tardor el cicle d’intercanvi de roba Renova la roba es converteix a un format virtual amb un conjunt de tallers i altres iniciatives per potenciar una moda més sostenible. A La Fontana et convidem a compartir a les xarxes el teu outfit i explicar com et vesteixes:

Del dilluns 9 al divendres 13 de novembre, explica’ns el teu outfit!

1. Obre el teu armari i prepara el teu outfit
2. Grava un vídeo on expliquis (mínim 30 segons, màxim 1 minut):
    – En què et fixes al vestir-te?
    – D’on has tret la roba? Et vesteixes amb roba de segona mà? Quanta roba compres a l’any?
    – Creus que hi ha diversitat a l’hora de vestir? S’accepten totes les diversitats en el vestir?
3. Penja el vídeo a la xarxa que vulguis i etiqueta’ns.

4. Utilitza els hashtag #RENOVALAROBAJOVE #TALLERSRENOVA #PREVENCIORESIDUS

Organitza: Espai Jove Fontana. Més informació clicant aquí.

TALLER: EMBOLCALLS CREATIUS

Dijous 12 de novembre a les 18 h.

Reutilitzem retalls de roba, llençols així com colors clars el podem estampar. Convertim el retall de roba en un embolcall i fent servir una tècnica d’estampació japonesa “furoshiki” aquest embolcall formarà part de qualsevol regal que fem de cara als Nadals. 

Al Facebook i al Instagram del casal. A càrrec de Carla (Dinamitzadora del Casal de Joves). Dinamitza l’Anna Nieto (tallerista): Inscripcions a: cjlescorts@gmail.com.

TALLER: DECORAR AMB ROBA RECICLADA

Divendres 13 de novembre a les 18 h. 

Farem diferents manualitats amb roba reciclada per decorar l’habitació. 

Mediateca Intercanviador Jove (Espai Jove Garcilaso. Carrer Garcilaso, 103, primera planta) A càrrec de les dinamitzadores de l’Intercanviador Jove. Inscripcions a: intercanviador@espaijovegarcilaso.org. Més info clicant aquí.

VÍDEO TUTORIAL: FABRIQUEM LES NOSTRES MASCARETES 

Publicació del vídeo el dia 13 de novembre.

Amb roba amb desús i filtres homologats amb liantlatroka. Amb diferernts patrons i formes de cosir, reciclem la roba que ja no fem servir per confeccionar mascaretes a casa.

Es publicarà aquest contingut al web del Casal i totes les seves xarxes socials perque tothom que vulgui pugui fer aquest complement de moda.

TALLER: CUSTOMITZEM JERSEIS

Dijous 19 de novembre a les 18 h.

Amb la tècnica dels MAXIBRODATS. Tens jerseis que ja no et poses? Porta’ls i dóna’ls una segona vida! Aprendrem la tècnica dels maxibrodats per decorar els nostres jerseis antics.

CAL PORTAR JERSEIS PER CUSTOMITZAR.

Taller a càrrec de ZeroWaste. Coorganitzat amb l’Espai 30 – Ateneu Sagrerenc. Inscripcions: Cal trucar o enviar un correu electrònic a l’Espai 30 – Ateneu Sagrerenc (T.: 935 15 76 54 o info.espai30@gmail.com)

TALLER: ESTAMPACIÓ AMB CERES

Dilluns 30 de novembre a les 18 h

Aprendre’m a fer servir la tècnica d’estampació amb ceres, una de les més senzilles, divertides i resistents a les rentades! T’animes a donar una nova imatge a les teves peces de roba? 

Activitat virtual al Zoom del Casal Mas Guinardó. A càrrec de “2nd Funniest Thing”. És necessària inscripció prèvia clicant aquí.

Repte Renova!

FES-TE LA TEVA PRÒPIA MASCARETA REUTILITZABLE!

Des de La Fàbrica del Sol ofereixen una proposta per fer una mascareta reutilitzable a partir de teixits que tingueu per casa. Animeu-vos a compartiu els vostres dissenys #renovalaroba !

La Fàbrica del Sol us proposa participar del Renova la Teva Roba d’una forma diferent i ens porta una proposta per fer una mascareta reutilitzable a partir teixits recuperats o reciclats del vostre armari.

La mascaREta és una mascareta que Recupera, Reutilitza i Recicla roba que tenim a casa, Reduint Recursos, Residus i dineRs.

Quin material necessito? On aconseguir-lo sense sortir de casa?

 • Teixit 100% de cotó (restes de roba vella com una camisa, un vestit, llençols, tovallons, cortines….), d’una mida de 38 x 22 cm com a mínim
 • Elàstics: Podem fer cinta elàstica a partir d’una samarreta o pantaló elàstic (legins). També podem recuperar cinta elàstica d’una roba vella. En aquest vídeo us ensenyem com fer-ho!
 • Feltre: El més eficient és utilitzar l’anomenat TNT (teixit no teixit) que podem trobar en bosses de sabates, bosses de compra, bosses per conservar roba que tinguem per casa.També podem utilitzar cel·lulosa (paper de cuina, higiènic, mocador de paper)
 • Tisores/ cinta mètrica
 • Agulla / fil – Màquina de cosir (opcional)
 • Planxa

Com fer-la?

 • Mireu-vos el vídeo que us hem enllaçat
 • Atenció! Les mides proporcionades al vídeo són per una mascareta d’adult. Reajusteu-les segons convingui.

Com utilitzar-la? Recomanacions d’ús

 • Col·loqueu-vos la mascareta i ajusteu-vos-la a la cara de manera que us cobreixi completament el nas i la boca
 • Substituïu el feltre després de cada ús
 • Renteu la mascareta amb aigua i sabó de forma regular

Comparteix els teus dissenys!

 • Compartiu els vostres dissenys amb la comunitat RENOVA – pugeu la vostra fotografia a Instagram amb els hastags #renovalaroba o #PrevencioResidusBCN

Recorda :

Les mascaretes casolanes no substitueixen les quirúrgiques ni les autofiltrants, però sí que poden tenir una funció higiènica i de barrera per contribuir a impedir la propagació de les gotetes respiratòries que expulsem quan tossim, esternudem o parlem.

Més informació al Canal Salut de la Generalitat: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/desconfinament-progressiu/mascaretes/

Actúa:

Reutilitzar és bona manera de reduir els residus!

Arreglar i intercanviar roba és un acte solidari:  SUMA’T A L’ESTIL ZERO!

Seguim renovant la roba!

#Renovalaroba #TallersRenova #EWWRcat #PrenvecióResidusBCN #BCNSostenible