La selva ens crida!

Durant la tardor del 2019, conjuntament amb el Centre Cívic de Sagrada Família, ens vam adherir a la campanya  “Movilízate por la selva”,  on gràcies a la col·laboració de tots els veïns i veïnes, vam estar recollint telèfons mòbils en desús per tal de reciclar-ne els elements útils i disposar adequadament els materials tòxics, evitant la contaminació del medi. A més, la campanya també procura per a la reutilització d’alguns dels components, encara funcionals, i recaptar fons per a projectes de desenvolupament al Congo.

Aquesta campanya està liderada per l’Institut Jan Goodall (IJG) des del seu projecte d’educació ambiental a Espanya: “Raíces y brotes” (Roots&Shoots a nivell internacional).

Els diners recollits amb aquesta campanya van a parar majoritàriament al Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga. On el IJG té cura de més de 150 ximpanzés rescatats de les mans dels caçadors furtius, particulars o víctimes de la desforestació.

La problemàtica dels mòbils

Per què és tant important el bon reciclatge dels  aparells tecnològics del nostre dia a dia?

La majoria de terminals, tant de mòbils com d’altres petits aparells dins la família de les “Smart things” contenen un mineral anomenat coltan. Gran part de les reserves mundials d’aquest mineral es troben a la República Democràtica del Congo, una zona permanentment en conflicte i socialment molt vulnerable.

L’extracció de coltan fa servir mà d’obra semiesclavitzada, i cada cop, amenaça més a les poblacions de goril·les i ximpanzés del Parc Nacional Kahuzi-Beiga.

L'Aula i la campanya

Tot i que la campanya  per part de l’Aula va ser fa gairebé un any, seguim reben notícies de la fundació i de les petites vides dels ximpanzés que, gràcies a la solidaritat i compromís de les veïnes que van donar els seus mòbils en desús, s’han pogut salvar.

Compartim amb vosaltres algunes de les pàgines de l’informe “Chimpeamig@s XXV”, on es relaten les històries dels primats salvats gràcies als diners recaptats amb la campanya:

Tu també pots seguir col·laborant amb la campanya!

Pots enviar de forma gratuïta els teus mòbils antics (funcionin o no) descarregant l’etiqueta pre-franquejada de correus.

Empaqueta de forma segura els terminals, fins a un pes màxim de 2kg, és molt senzill. Tota la informació i etiqueta clicant aquí!

I tu? Què en fas dels mòbils antics?

#movilízateporlaselva