Programa d’activitats Primavera 2020

Programa d'activitats Primavera 2020

Donada la situació excepcional que estem vivint no es podrà desenvolupar el programa de primavera inicialment organitzat.

És per això que estem adaptant les activitats de forma virtual, que generalment desenvolupem a través del nostre Instagram, tot i que en farem un recull en aquest apartat i a través de les altres xarxes socials (Twitter i Facebook).

Anirem actualitzant el programa en aquesta pàgina conforme anem concretant activitats, així que us convidem a anar visitant la web així com a estar atents i atentes a les nostres xarxes socials, i a apuntar-vos al butlletí electrònic per anar rebent la informació actualitzada.

Podeu seguir contactant amb nosaltres a través del correu electrònic info@aulambiental.org o bé a través del formulari de consultes de la web.

#AulaSafaACasa

ABRIL

TALLER

UN PASTÍS SALUDABLE AMB EL QUE TENIM PER CASA

Divendres 17 d'abril a les 17 h

Aquesta temporada d’estar a casa ve de gust cuinar coses bones que ens nodreixin, que puguem preparar en familia i amb ingredients senzills, que tinguem per casa o es puguin aconseguir fàcilment. En aquest directe us proposarem fer un pastís per regalar-nos un bon berenar (o esmorçar, vivim la vida!). Tingues els ingredients a mà i podem fer aquesta recepta juntes! Què us caldrà?

 • 100 g de dàtils o panses o figues seques o plàtan pesat sense pell o sucre o mel
 • una mica d’aigua o beguda vegetal
 • 3 ous (o 3 cullerades de lli o chia)
 • 180 g de farina de cereal, de fruit sec o de llavor (o una barreja de diversos tipus)
 • 4 c/s d’oli de la vostra elecció o mantega o ghee
 • un pessic de sal
 • una culleradeta de bicarbonat o llevat de pastisseria

Opcionals: canyella, gengibre, nou moscada, vainilla, ralladura de taronja o llimona, trossets de xocolata, trossets de fruits secs o llavors per guarnir.
Estris: Un bol, cullera i/o barilles, báscula o got medidor, un motlle per anar al forn, un minipimer o similar si feu anar fruita seca com a endolcidor

Activitat oberta a través de l’Instagram del Casal de Barri Espai 210 (@espai210). Organitzat per Casal de Barri Espai 210. A càrrec de Cuchara.

CONTACONTES I TALLER INFANTIL​

EL PLÁSTICOS REUSO​

Dilluns 20 d'abril a les 17:30 h.

Celebrem la diada de Santa Georgina, Jordina i Sant Jordi d’una manera diferent i des de casa.

A través de l’instagram de l’Aula Ambiental @aula_ambiental_safa us oferirem una sessió online de contacontes amb Los cuentos de Ninots; “El Plásticos Reuso”.

Per a participar  necessitaràs  tenir a mà el material següent:

 • Deixalles (envasos de iogurt, rotllo de paper de WC i/o cuina caixes de galetes, fils o cordó, taps d’ampolla, brics de llet o suc)
 • Cola / cinta adhesiva
 • Un bric
 • Pintura i retoladors permanents negres (OPCIONAL)

Activitat oberta a través de l’Instagram @aula_ambiental_safa. A càrrec de Fundació El Milà.

CONTACONTES I TALLER INFANTIL

EL RASCACIELOS PARABÓLICO​

Dimarts 21 d'abril a les 17:30 h.

Celebrem la diada de Santa Georgina, Jordina i Sant Jordi d’una manera diferent i des de casa.

A través de l’instagram de l’Aula Ambiental @aula_ambiental_safa us oferirem una sessió online de contacontes amb Los cuentos de Ninots; “El Rascacielos Parabólico”.

Per a participar  necessitaràs  tenir a mà el material següent:

 • Caixa de cereals clàssica
 • Folis blancs
 • Tisores
 • Cola de barra o cola blanca (o cinta adhesiva)
 • Retoladors, colors, pintura, retalls de revista

Activitat oberta a través de l’Instagram @aula_ambiental_safa. A càrrec de Fundació El Milà.

TALLER

APROFITAMENT EN TEMPS DE CONFINAMENT​

Dimarts 28 d'abril a les 17 h.

Amb creativitat, i aprofitant restes de llegums i verdures, farem una deliciosa recepta d’aprofitament alimentari.

No cal que compris res específic per aquesta activitat, reserva una mica de qualsevol llegum cuita que tinguis i verdures, fins i tot les parts que normalment llencem!

Activitat oberta a través de l’Instagram @aula_ambiental_safa. Coorganitzat amb Espai Consum Responsable. A càrrec de Cuchara.

XERRADA -TALLER

NETEJA I DESINFECCIÓ DE LA LLAR​

Dijous 30 d'abril a les 17 h.

Ara que l’alarma sanitària ens remarca la importància de tenir la llar neta, A Granel ens mostra un seguit de pràctiques i alternatives ecològiques per mantenir la llar neta sense malmetre l’entorn amb productes massa forts.

Activitat oberta através de l’Instagram @aula_ambiental_safa. Coorganitzat amb Espai Consum Responsable. A càrrec d’A Granel. 

MAIG

CICLE

ENVERDIM CASA NOSTRA​

1a fase del cicle del 8 de maig al 2 de juny

2a fase del cicle del 4 al 20 de juny.

Durant aquesta primavera, volem promoure el cultiu de tota mena de plantes a les llars dels barcelonins i barcelonines.

Durant els mesos de maig i juny us oferirem càpsules formatives i consells per omplir de natura interiors, balcons, patis, terrasses i … fer cases plenes de vida.

Segueix de ben a prop el Cicle a través de les xarxes de l’Aula Ambiental i de Som Natura.

El cicle estarà dividit en dues fases, cada una d’aquestes us animarà a participar d’un repte diferent cada cop. Al final de cada fase es sortejarà un premi entre les participants. Per optar al premi haureu de fer-nos arribar una fotografia del repte a través de les xarxes de Som Natura o de l’Aula Ambiental Sagrada Família.

 • Fase 1: Plantació i germinació de les plantes. Del 8 de maig al 2 de juny.
 • Fase 2: Creixement i cura de plantes domèstiques. Del 4 de juny al 20 de juny.

Activitat oberta a través de l’Instagram @aula_ambiental_safa i @som_natura. Coorganitzat amb Som Natura. 

XERRADA

MODA I EMERGÈNCIA CLIMÀTICA​

Dimarts 12 de maig a les 18 h.

Com arriben els tèxtils a les nostres mans? Quina relació hi ha entre la roba que porto i l’emergència climàtica? Vine a debatre les teves inquietuds amb nosaltres via online, l’ACCA i Extinction Rebellion.

#RenovaTallers #DesfiladaRenova

Inscripcions a través del mail info@aulambiental.org (Assumpte del mail: Act. 12 de maig). Coorganitzat amb ACCA (Associació de Catalana Ciències Ambientals) i Extinction Rebellion. 

XERRADA

UN ARMARI CONSCIENT

Dijous 14 de maig a les 18 h.

Descobrirem la relació entre conceptes com “ordre”, “descart” i “consum conscient”, i aprendrem tips pràctics per aprofitar bé l’espai al nostre armari.

#RenovaTallers #DesfiladaRenova

Activitat oberta a través de l’Instagram del Casal de info@aulambiental.org Espai 210 @espai210. A càrrec de Yolanda López, de Calma Vital. Coorganitzat amb Xarxa Dos Deu.

TALLER FAMILIAR

TRANSFORMACIÓ DE ROBA

Dilluns 15 i divendres 18 de maig.

Transforma una samarreta que ja no et posis en una bossa o en una falilla per lluir-les quan faci bon temps.

#RenovaTallers #DesfiladaRenova

Vídeo de l’activitat disponible a través del Facebook del Casal de Barri Espai 210. A càrrec d’Eulàlia Rodrigo. Coorganitzat amb Xarxa Dos Deu.

XERRADA

LES COBERTES VERDES A LA CIUTAT

Dimarts 26 de maig a les 17 h.

Quins beneficis aporten les cobertes verdes al veïnat? Puc instal·lar-ne una al meu edifici? Resol els teus dubtes i informa’t sobre el Concurs de Cobertes Verdes de l’Ajuntament.

Activitat oberta a través de l’Instagram @aula_ambiental_safa. A càrrec d’EixVerd.

JUNY

CICLE

ENVERDIM CASA NOSTRA

2a fase del cicle del 4 al 20 de juny

Passat el primer mes del cicle, toca entrar ja en la segona fase d’aquest. Durant el mes de juny, aprofundirem en les tasques de cura i manteniment de les plantes que tenim a casa. No et perdis les càpsules formatives online i els recursos que s’han publicat i els que es publicaran durant aquesta fase del cicle! De ben segur que et resultaran interessants.

Segueix de ben a prop el Cicle a través de les xarxes de l’Aula Ambiental i de Som Natura.

A més per aquesta segona fase també podràs participar d’un sorteig on optaràs a guanyar una plaça al Taller de Fotografia que oferirà l’Aula Ambiental a la tardor + sessió d’Assessorament online sobre com cultivar plantes a casa teva tenint en compte totes les seves peculiaritats.

Activitat oberta a través de l’Instagram @aula_ambiental_safa i @som_natura. Coorganitzat amb Som Natura.

RUTA ONLINE

AL BARRI, LES VIDES AL CENTRE

Dijous 4 de juny a les 16 h.

Durant aquesta ruta virtual amb perspectiva de gènere parlarem sobre els elements, les relacions i les condicions que afavoreixen o no la vida quotidiana al barri i el desenvolupament de les tasques de cura. Reflexionarem sobre la ciutat existent i la ciutat que desitgem.

Activitat oberta a través de l’Instagram @aula_ambiental_safa. A càrrec de Col·lectiu Punt 6.

TALLER FAMILIAR

OMPLIM DE VERD LES CASES

Dimarts 9 de juny a les 17 h.

Coneixerem com aprofitar els residus que generem a casa per omplir de plantes casa nostra. De forma dinàmica veuràs com coses tan quotidianes com les càpsules de cafè, es poden convertir en testos perfectes!

Activitat oberta a través de l’Instagram @aula_ambiental_safa. Activitat amb interpretació en llengua de signes catalana (LSC) a càrrec de Sils Accessibilitat.

XERRADA

ACTIVISME DES DEL BALCÓ DE CASA

Dimarts 16 de juny a les 17.30 h.

En  aquest taller cercarem noves activitats que tinguin un impacte ecològic positiu i aprendrem com contribuir a revertir el canvi climàtic. La lluita contra l’emergència climàtica segueix també des de casa!

La Biblioteca Sofia Barat ha preparat un recull de llibres, que podeu trobar en format online de préstec al portal e-Biblio, sobre horts urbans, cura de les plantes i el verd urbà i domèstic. El trobareu clicant aquí.

Activitat oberta a través de l’Instagram @aula_ambiental_safa. A càrrec d’Enverdim Barcelona. Coorganitzat amb Biblioteca Sofia Barat. Dins el marc del Cicle #Repensemnos al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient.

ACTIVITAT FAMILIAR

RECICLEM PER FER UN HORT A CASA

Dijous 18 de juny a les 17 h.

No fa falta gastar diners per a poder tenir un petit hort a casa. Vine a aprendre amb nosaltres l’art de l’agricultura domèstica: com fer planters amb materials reciclats, com recuperar les llavors de les verdures que tens a casa… I molt més!

Activitat oberta a través de l’Instagram del Casal de Barri Espai 210 (@espai210). Coorganitzat amb Xarxa Dos Deu.

JULIOL

ESTRENA DEL VÍDEO

TALLER EXPERIMENTAL: OBJECTIU TERRA

Dijous 9 de juliol a les 17 h.

Descobrirem per què hi ha vida a la Terra i en altres planetes no. Experimentarem alguns dels fenòmens que hi passen i entendrem perquè és un planeta tan especial. La Terra és única i no en tenim cap més de recanvi!
Material experiments:

 • Got estret de vidre, vinagre, sabó de rentar plats, oli, alcohol, bicarbonat i un tap foradat
 • Un plat pla, un tros de paper, aigua, agulla i imant

Edat recomanada: de 6 a 10 anys. Taller a càrrec de Cel Obert Planetari i Ciència Mòbil. Col·labora La Quitxalla de Can Mariner. Al canal de Youtube de l’Aula Ambiental.